ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Ve Francii zatkli čtveřici podezřelou z krádeže tří tisíc lahví vína

  • 5
Francouzská policie dopadla tento týden čtyři lidi podezřelé ze dvou vloupání, kdy z vinařství v obci Vosne-Romanée zmizelo před několika měsíci přes tři tisíce lahví vína. Tři zadržené obvinila.

Podle agentury AFP to ve čtvrtek oznámila prokuratura města Dijon.

Poprvé se do vinařství v departementu Côte-d’Or někdo vloupal loni 31. prosince večer, přičemž zmizelo 582 lahví. O necelé tři měsíce později přišla další krádež a pachatelé odcizili 2478 lahví. Způsobená škoda se odhaduje na 179 000 eur (přes 4,5 milionu korun), tedy průměrně 58 eur (1 500 korun) za jednu lahev. AFP podotýká, že ve vesnici Vosne-Romanée se pěstují nejvyhlášenější odrůdy burgundského vína.

Čtveřici „hlavních podezřelých“ policie zatkla v úterý po raziích na několika různých místech. Při operaci našla 225 z lahví ukradených při březnovém vloupání a také 8 500 eur v hotovosti.

Dva muži ve věku 55 a 57 let, kteří už mají v trestním rejstříku řadu záznamů, byli obviněni z krádeže s přitěžujícími okolnostmi a přechovávání ukradeného majetku. Další, 62letý muž, je stíhán pouze za druhý jmenovaný zločin.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video