Diskuze

ANALÝZA: Je občanská válka na obzoru? Ne všichni Francouzi jsou totiž Francouzi

Týden ohňů ukázal Francii varovný fakt, že ne všichni Francouzi jsou Francouzi, i když se v zemi narodili. Šéfredaktor deníku Le Figaro napsal v úvodníku státotvorně, že ti, kdo celé noci zapalovali ulice, přepadali radnice a rabovali, „nejsou celá francouzská mládež“. Čtenáři ho v diskusi sarkasticky opravili: správně má být napsáno „není to francouzská mládež“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Jo, chtěli prosperitu založenou na levné pracovní síle, ale trochu se přepočítali.

1 0
možnosti
DK

Co si tam natahali, to tam mají. Jenže lehce se může stát, že to Francii přeroste...

7 0
možnosti
ZD

A co bylo dříve ? Koordinované bouře nebo uvažování Macrona o jednání s BRICS? Někteří šťouralové by mohli hledat souvis!

1 0
možnosti
MG

Předpovídám, že rozbuškou pro započetí totální občanské války ve Francii bude ničení obrazů v Louvru a dalších kulturních památek, což media budou prezentovat jako protest znevýhodněné menšiny. Následovat by mohl ozbrojený útok na parlament a samozřejmostí budou hořící auta v celém centru Paříže. Nebude to do roka, ale tak do 12 let.

6 1
možnosti
OB

Žádní Francouzi válčit nechtějí. Zdivočelá lůza v ulicích není občanská válka.

2 5
možnosti
MN

To není na občanskou válku, protože jedna strana je slabá. To je jakoby šli indiáni proti tankům. Kdyby nastal otevřený konflikt, tak armáda migranty zlikviduje do týdne. Občanská válka může nastat, když proti sobě stojé rovnocenné síly, ale to není.

5 5
možnosti
MG

Ano, nastane to, až bude dost nepřátelů přímo v řadách armády a na ministerstvech. To se ale zákonitě stane.

13 0
možnosti
Foto

J23a29n 86Ž30i25ž23k23a

4. 7. 2023 11:49

Reseni bych videl v tom, ze kazdemu ucastnikovi plapolajiciho protestu budou dozivotne odebrany vsechny davky. A protoze se doticni neciti jako Francouzi, tak pujdou za davkami jinam.

15 0
možnosti
ZD

Nějaký Rakušan rozevřel náruč.

5 2
možnosti
PK

Kdo se nepoučí z historie, nemá budoucnost... Všechny pokusy o integraci rozdílnýné kultury/mentality vždy selhala, ale tak proč to nezkusit znovu žejo?

20 0
možnosti

No třeba Němce zvali čestí kralove do Čech od 12 století, a několik staletí integrace v pohodě. Pak lidi vynalezli národy a národní zájmy a začal prusvih

5 5
možnosti
JL

Chybou je, že s nimi místní nehráli šachy. A zapalování aut a rabování je znakem živoucí společnosti.

8 0
možnosti
VM

nikdy jsem nepochopil na základě čeho někdo očekává že druhá třetí generace bude "integrovaná", když historické zkušenosti jsou přesně opačné. jeden příklad - podívejme se např. na černochy v USA, kde jsou prakticky 200 let.

výsledek? černoši tvoří v USA cca 13 procent populace, ale mají na svědomí více než 50 procent násilných trestných činů. téměř tři čtvrtiny dospělých mužů mají nebo měly problémy se zákonem. jen cca 2 procenta má vysokoškolské vzdělání, naopak téměř třetina nedokáže ani dokončit základní školu. jistě, ono je větší vzrůšo být ve čtrnácti v drogovém gangu než chodit do školy, ale pak to vypadá jak to vypadá. samozřejmě nejsou takoví všichni zrovna tak jako všichni "původní" nejsou svatí, ale jde o ten poměr

dokud je těchto lidí málo tak integrace zdánlivě "funguje" (protože jim nic jiného nezbývá), jakmile ale počet překročí určitou hranici vezme rychle za své a pak už to jde jen od desíti pěti. ostatně nejen Francie ale skoro celá záp. Evropa je toho příkladem

19 0
možnosti
NP

Jsi-li bílý - znamená to, že máš peníze. Já jsem černý - to znamená, že nemám peníze. Tvojí povinností je, dát svoje peníze abych se měl stejně dobře jako ty.

14 0
možnosti
MG

Stejně dobře se mít nebudou nikdy, protože ti bílí budou pořád pracovat a makat na ty, co pracovat nechtějí.

4 0
možnosti