Svátek příznivců techna se koná po dvouleté odmlce.

Svátek příznivců techna se koná po dvouleté odmlce. | foto: Reuters

FOTOSTORY: V Berlíně začala Love Parade

  • 46
Týden po odpískání finálového zápasu mistrovství světa ve fotbale zažívá Berlín další nával fanoušků. Tentokrát se sem sjely statisíce příznivců technohudby. Po dvouleté přestávce začala v německé metropoli taneční party Love Parade.

FOTO: REUTERS

FOTOGRAFIE ZVĚTŠÍTE KLIKNUTÍM

Gigantická taneční party začala v Berlíně v sobotu odpoledne. Na příznivce techna čekají DJové, mobilní soundsystémy a hlučná hudba. Hudebníci se představí na 11 scénách.

V Berlíně začala Love Parade.

Motto letošní party zní "Love is back". Připomíná, že za poslední dva roky si v Berlíně techno ani "nevrzlo". Organizátoři měli problémy s financemi na zajištění úklidu a celou akci museli zrušit. Letos získali sponzora, velké fitness centrum, a tak se mohou tanečníci opět těšit, jak dunivé rytmy rozechvějí zdi německé metropole.

V Berlíně začala Love Parade.

"Nejlepší atmosféra je na Love Parade," tvrdí nadšeně Christian Tamm, sedmadvacetiletý finanční konzultant z Berlína. Na party, pokud se koná,  chodí pravidelně už od roku 1999. Tehdy si na Love Parade přišlo zatancovat rekordních jeden a půl milionu lidí.

V Berlíně začala Love Parade.
 
Obrovská show "lásky" v centru města ale každé srdce nepotěší. Kritici si často stěžují na hluk, tuny odpadků a poškozenou městskou zeleň.

V Berlíně začala Love Parade.

Někomu zase vadí, že se Love Parade stala symbolem komerce a že se od roku 1989, kdy se jednalo o demonstraci míru dvou stovek lidí, značně proměnila.

V Berlíně začala Love Parade.
 
Město ale na tanečníky nedá dopustit. Party se stala symbolem moderního Berlína 90. let a mimo jiné zřetelně zvedá tržby hoteliéru a restaurací.

V Berlíně začala Love Parade.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video