Fidel Castro s chilskou prezidentkou Michelle Bacheletovou.

Fidel Castro s chilskou prezidentkou Michelle Bacheletovou. | foto: Reuters

Fidel Castro je v dobré kondici, dokazuje čerstvá fotografie

  • 41
Někdejší kubánský vládce Fidel Castro se zřejmě těší dobrému zdraví. Dokazuje to aktuální fotografie, na které se nechal zvěčnit s chilskou prezidentkou Michelle Bacheletovou. Snímek dvaaosmdesátiletého Castra se objevil na internetových stránkách chilské vlády.

Někdejší vládce "ostrova svobody" vypadá na fotografii, která byla pořízena během včerejší návštěvy Bacheletové na Kubě, odpočatě. Chilská prezidentka uvedla, že se s Castrem bavila asi hodinu a půl, během níž ji Fidel bombardoval otázkami o chilské ekonomice.

"Je velmi aktivní a v dobré kondici," uvedla Bacheletová po setkání v Havaně. Castro ve svém článku, který po schůzce vydal na internetu, hodnotí setkání jako "přátelské".

Fidel Castro s argentinskou prezidentkou Cristinou Fernandez

Fidel Castro s argentinskou prezidentkou Cristinou Fernandezovou

Od února 2008, kdy Castro oficiálně předal moc nad ostrovem svému bratrovi Raúlovi, se na veřejnosti objevilo jen velmi málo Castrových fotografií. Ta poslední před třemi týdny po setkání s argentinskou prezidentkou Cristinou Fernandezovou. Na ní ale Castro vypadá strhaně.

Castro komunikuje prostřednictvím článků

Fidel sám se před lidmi neukázal od července 2006, kdy se musel podrobit vážné operaci zažívacího traktu. Od té doby se světem komunikuje jen prostřednictvím svých článků v deníku Granma a dalších kubánských listech. V listopadu o sobě dal vědět knihou, ve které rozebírá mírový proces v Kolumbii. - přečtěte si Fidel Castro o sobě dal vědět. Vydal novou knihu

Poté, co se Castro, který ostrovu vládl bezmála půl století, neobjevil ani na oslavách kubánské revoluce, začaly se šířit spekulace, zda je ještě naživu. Ty podpořil i venezuelský prezident Chávez, když prohlásil, že se Fidel na veřejnosti už nikdy neobjeví. - přečtěte si Fidel Castro se už na veřejnosti neobjeví, vzkázal Chávez


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video