Šéf Facebooku Mark Zuckerberg běží se svou ochrankou (25. 2. 2016)

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg běží se svou ochrankou (25. 2. 2016) | foto: Profimedia.cz

Strach o Zuckerberga. Facebook za rok zdvojnásobil výdaje na jeho ochranu

  • 95
Společnost Facebook loni vydala na zajištění bezpečnosti svého šéfa Marka Zuckerberga 22,6 milionu dolarů (512,3 milionu korun), vyplývá z dokumentů zveřejněných touto firmou. Přímo za ochranu Zuckerberga a jeho rodiny Facebook loni zaplatil téměř 20 milionů dolarů, v roce 2017 to přitom bylo „jen“ devět milionů dolarů.

Zuckerberg také dostal 2,6 milionu dolarů k tomu, aby pro svou osobní potřebu mohl využívat soukromá letadla. Podle firmy jde o součást celého souboru bezpečnostních opatření.

Facebook se stal terčem kritiky za svůj údajný podíl na ovlivňování posledních amerických prezidentských voleb ze strany Ruska. Přístup firmy k ochraně soukromí se loni také dostal do centra pozornosti po zprávě, že analytická společnost Cambridge Analytica neoprávněně získala informace o desítkách milionů uživatelů Zuckerbergovy sociální sítě.

Facebook minulý týden oznámil, že vystupňuje boj proti šíření dezinformací na platformě sadou nových opatření. Začíná například snižovat dosah příspěvků ze skupin, kde se manipulace opakovaně objevují, také nově při řazení příspěvků v uživatelském výběru zohledňuje celkové postavení vydavatele. Deník The Washington Post k tomu podotkl, že kroky jdou proti základnímu principu algoritmů Facebooku.

Zuckerberg před Evropským parlamentem:

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video