Tělíčka policie našla v zaseknutém výtahu. Ilustrační foto.

Tělíčka policie našla v zaseknutém výtahu. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Dvě řecké děti zemřely uvězněné v zaseknutém výtahu

Přes dva týdny pátrala policie po dvou bratrech ze severořecké Orestiady. Drama, které s napětím sledovala celá země, nemělo šťastný konec. Těla šestiletého Aihana a osmiletého Ahmeta našli kriminalisté ve výtahu rozestavěného domu. Sourozenci zřejmě zemřeli žízní.

Rodiče nahlásili zmizení chlapců už 28. května. Rozjelo se rozsáhlé pátrání, které zahrnovalo i výzvy v celostátních médiích či vylepování plakátů v ulicích měst.

Během vyšetřování se objevila řada spekulací. Kriminalisté zvažovali únos. Za mřížemi nakonec během vyšetřování skončili i rodiče. Padlo na ně podezření, že chlapce prodali k nelegální adopci.

Osud hochů byl jasnější až po upozornění ženy, která bydlela blízko jednoho nedokončeného domu. Úřadům si stěžovala, že se z budovy šíří nesnesitelný zápach.

Policie dům prohledala a ve výtahu uvízlém mezi druhým a třetím patrem našla těla dětí. "Chlapci byli nazí, ale koroner nenašel žádné stopy po zraněních," citoval server IHT policejního šéfa Christose Nikoloupoulose.

Okénko dveří výtahu bylo podle něj rozbité. Šaty a boty sourozenců ležely přede dveřmi.

Příčinu smrti určí až pitva. Řecká televize ovšem uvedla, že chlapci zřejmě zemřeli žízní. Policie zatím nechce spekulovat. Mezi vyšetřovacími verzemi tak zůstávají vražda, ale i hra s tragickým koncem.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: adopce, Drama, policie

Video