Dům, kde byly nalezeny mrtvé děti

Dům, kde byly nalezeny mrtvé děti - Televizní štáby natáčejí dům v rakouském Štýrském Hradci. V domě a kůlně vedle něj byli nalezeni čtyři mrtví novorozenci. (3. června 2005) | foto: Elmar Gubisch, Reuters

Dvě děti z mrazáku se narodily živé

  • 9
Dva ze čtyř kojenců, které našla policie minulý týden mrtvé v rakouském Štýrském Hradci, se určitě narodili živí. Prokázala to pitva. Těla dalších dvou jsou ve vysokém stupni rozkladu, a tak pravděpodobně průkazné určení příčiny smrti nebude možné.

Pitvu dětských tělíček, která byla nalezena v mrazáku obytného domu, provedli lékaři institutu soudní medicíny ve Štýrském Hradci, informovala ČTK.

Další dvě děti byly zabetonovány v kbelíku u domu. Po jejich nalezení bylo hlavní otázkou, zda byly děti zavražděny, nebo se narodily již mrtvé.

Dvaatřicetiletá matka dětí i její o šest let starší druh byli ve čtvrtek zatčeni. Ke spáchaní vražd se však zatím nepřiznali. Žena jen souhlasila s tím, že děti porodila.

Při výslechu ale nebyla schopna vyjmenovat pořadí, v jakém je na svět přivedla, ani určit, zda šlo o chlapce či dívku, informoval hlavní vyšetřovatel případu Werner Jud od policie ve Štýrském Hradci.

Žena naposledy pracovala na benzinové pumpě, ale původně byla účetní.

Vypověděla, že děti nikdy nechtěla a že se bála, aby ji její přítel, který má sám již tři děti, kvůli dalším neopustil. Ten ale jakoukoli vinu na smrti kojenců popírá a trvá na tom, že o těhotenství partnerky nevěděl. - více zde

Zda byl otcem dětí, prokážou testy DNA, které by měly být hotové v polovině týdne.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video