Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Trump zažaloval svého bývalého právníka Cohena. Vyzradil důvěrné informace

Bývalý americký prezident Donald Trump zažaloval svého bývalého právníka Michaela Cohena o více než 500 milionů dolarů (10,7 miliardy Kč). Vyplývá to podle agentury Reuters ze soudních dokumentů podaných u soudu na Floridě. Trump nyní čelí 34 bodům obžaloby, kterou vůči němu vznesla prokuratura v New Yorku. Před velkou porotou u soudu na Manhattanu svědčil právě i Cohen.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Ve čtvrtek 13.4 Trump osobně pod přísahou vypovídal více než 7 hodin před vyšetřovateli v New Yorku - civilní žaloba státní zástupkyně Letitie James, která po něm žádá náhradu 250 milionů dolarů z Trumpových daňových podvodů. Narozdíl od předchozí fáze vyšetřování, kdy Trump více než 400-krát odmítl odpovědět na otázky s odovláním na pátý dodatek, tentokrát už mluvil - možná proto, že v občanském sporu je odvolání na pátý dodatek je považováno za přitěžující okolnost (adverse inference).

Možná si někteří říkají, proč zde Trumpa žalují "jen" v civilním sporu, ale vypadá to, že to má justice naopak rozehráno systematicky a chytře - takto získali Trumpovu výpověď a shromáždili další důkazy. A k případnému trestnímu stíhání je cesta stále otevřená (opačně by to bylo složitější - trestní stíhání by automaticky získalo prioritu, Trump by se mohl schovávat za pátý dodatek a spravedlnosti se vyhýbat).

Jinak v této kauze je Trump obviněn, že jeho firma manipulovala s hodnotou majetku. Načež Donald reaguje na "Troth Sential" tímto: "my company and overall value is actually far stronger and higher than the so-called Financial Statement.” ;-D Opravdu, nejlepší je nechat jej mluvit. Těch 7+ hodin jeho výpovědi pod přísahou (opravdu Donald dokáže 7 hodin mluvit a nelhat? Tomu snad nevěří ani skalní Svědkové Donaldovi) - to muselo být pro vyšetřovatele opravdu zlatým dolem informací a materiálu.

1 0
možnosti
MK

A jéje, tak to asi nevyšlo, tuto Trumpovu žalobu dostal na starost soudce D. Gayles - první černošský gay soudce, co byl nominován Obamou.

https://www.courtlistener.com/docket/67175870/trump-v-cohen/

To zas bude nářků, prskání a slziček ve světě MAGA lidiček.

2 0
možnosti
MB

Soudní úředník z orgánů činných v trestním řízení vyvrací Trumpovo tvrzení o "pláči" lidí během jeho obžaloby

V rozhovoru pro televizi Fox News s Tuckerem Carlsonem, který byl odvysílán v úterý večer, bývalý prezident Donald Trump řekl moderátorovi, že lidé v budově manhattanského soudu "skutečně plakali", když byl obviněn manhattanským okresním prokurátorem Alvinem Braggem.

Byli neuvěřitelní. Když jsem přišel do soudní budovy, která je v jistém smyslu také vězením, zapsali mě a řeknu vám, že lidé plakali. Lidé, kteří tam pracují. Profesionálně tam pracují, kteří nemají problém zavřít vrahy a vidí každého. Je to tvrdé, tvrdé místo a oni plakali. Opravdu plakali. Říkali, že je jim to líto, řekl Trump Carlsonovi.

Podle soudního úředníka z orgánů činných v trestním řízení, který byl na místě a hovořil s Yahoo News, však Trump nemluvil pravdu. Nula, odpověděl zdroj na otázku, zda jsou Trumpova tvrzení pravdivá. Plakalo tam nula lidí. Bylo tam nula lidí, kteří říkali je mi to líto. Zdroj dále uvedl, že Trump během svého obvinění u soudu komunikoval pouze s hrstkou zaměstnanců okresního státního zastupitelství. Podle Trumpa ovšem po jeho odchodu museli vytírat podlahu od slz. Ten člověk je nemocný. To už musí chápat kazdý soudný člověk, že není způsobilý vykonávat jakýkoli státní úřad.

3 0
možnosti
MK

Ten Trump je vůbec zajímavý exemplář. To jsou podle jeho tvrzení politici, ředitelé velkých firem, horníci, oceláři, farmáři..., teď dokonce policisté a pracovníci soudu... Všichni ti borci a tvrďáci se v pouhé jeho přítomnosti mění ve vzlykající uplakánky - on jako vylučuje nějaký speciální feromon anebo snad rovnou látku typu CS, že z něj mají všichni slzy v očích? 8-o

1 0
možnosti
MK

Vypadá to jako šaškárna, ale skoro si říkám, jestli by nebylo škoda, kdyby s tím soudce Trumpa opět vyhodil velkým obloukem, jako v případě jeho frivolní žaloby na Hillary Clinton, DNC a další, navrch s milionovou pokutou pro Trumpa k tomu... Btw., to se stalo u soudu v Trumpově domovské West Palm Beach - takže Donald raději neriskuje a nyní zkouší štěstí v Miami. Proč právě tam? Protože tam Michael Cohen kdysi pro Trumpa cosi zařizoval, a v Miami si můžete koupit Cohenovu knížku a pustit jeho podcast ;-D (to nekecám, to je opravdu jejich zdůvodnění: https://storage.courtlistener.com/recap/gov.uscourts.flsd.645291/gov.uscourts.flsd.645291.1.0_2.pdf).

Jinak teda Donald v podstatě obviňuje Cohena z toho, že porušil attorney-client privilege tím, že o něm (nespecifikovaně) lhal. Hmm... co vlastně tedy - vykecal Cohen pravdivé důvěrné informace, anebo lhal a tím pádem nic důvěrného neřekl? To důkazní řízení o tom, v čem a jak Cohen údajně lže a čím Trumpa pomluvil, to by mohlo být velice obohacující a zábavné.

Jinak Trump v dokumentu mj. přiznává, že vyplatil Cohenovi 50 tis USD za zmanipulování předvolebního průzkumu v jeho prospěch (další nepřiznaný výdaj za kampaň?) - tedy pohádky o tom, že Cohen pro jeho kampaň vlastně nepracoval (a tedy platba Stormy nemohla mít s kampaní nic společného), tak ty opět berou za své? Jen bojuj dál, Donalde, bojuj! ;-D

2 1
možnosti
MJ

Je otázka jestli půl miliardy dolarů bude Trumpovi stačit, ony sice lehké děvy jsou i v Americe relativně levné, ale když jim musíte ještě platit i za mlčenlivost, tak to už se docela prohnete. Brzo se můžeme dočkat toho, že Trump ještě zažaluje svého současného právníka o další půl miliardu dolarů. ;-D

1 0
možnosti
VU

Dříve se mu hodilo pracovat pro Trumpa, dnes je výhodnější být proti němu. Taková velká právnická krysa.

5 2
možnosti
JN

J69a41n 73N29o79v82á29k

13. 4. 2023 7:24

Poruseni mlcenlivosti je duvodem pro ztratu licence a pro nahradu skody. Ledaze by existovala vyjimka ze zakona.

4 3
možnosti

No, jenže to by reálně muselo jít o porušení mlčenlivosti.

4 0
možnosti
Foto

Právník by měl být jako kněz u spovědi...

3 3
možnosti
JS

Jediné, co zatím proces přinesl je rostoucí popularita Trumpa. Téměř to působí dojmem, že za nitky tahá právě on.

1 7
možnosti
JN

Pokud vím, tak právník dúvěrné informace o klientovi vyzradit nesmí, takže ať je Trump jaký chce, tak žaloba je oprávněná.

6 3
možnosti
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!