Diskuze

Z minority majoritou. Porodnost a migrace mění americké okresy i politiku

Počet Hispánců a Afroameričanů ve Spojených státech neustále roste. V některých okresech se stávají majoritními obyvateli. Vyplývá to ze zjištění výzkumné společnosti Pew Research Center. Tyto demografické změny mohou mít značné dopady na americkou politiku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Měli by si to dobře zapamatovat zejména ti, kteří vítají imigranty z jiných kultur. Je to velmi varující.

0 0
možnosti
Foto

Jakákoliv nestabilita v Evropě(ekonomická) by s sebou stáhla nejdříve země v okolních regionech a nakonec (řádově 3-4 měsíce)by to zasáhlo i USA - cena ropy by se dostala někam na 30-35 usd a byla by tu krize jak vyšitá z učebnic ekonomie - naopak - nebezpečí vojenského konfliktu by cenu energiíí vyhoupl nahoru a tím by se po nějakém čase objevily ekonomické problémy na druhé straně - Nutno podotknout že na obou variantách by vydělali a to hodně Ti kteří jsou již dnes hodně bohatí - a téměř by to odstranilo zbytky střední třídy.-zjednodušeně řečeno - ty vztahy jsou velmi komplikované - a do detailů na úrovni států jako naše republika to nedovede predikovat vlastně nikdo.

Jisté je však jedno - dnes je svět natolik propojený -že nezůstane bez ekonomické odezvy žádná větší událost.

0 0
možnosti
KS

Mohamedáni se nikde neasimilují, ale všude se produktivně množí....

2 2
možnosti
JV

Což už také není pravda, protože v mnoha arabských zemích nebo třeba v rovněž muslimském Íránu porodnost dlouhodobě klesá.

1 0
možnosti
JK

J68a60n 47K82r98u85p67k19a

30. 12. 2019 10:14

Amerika byla založena a fungovala na nějakých principech, které formovali lidé z Evropy. A tyhle principy prostě přestanou platit spolu s nárůstem počtu obyvatel z uvedených minorit. Nic méně, nic více.

1 0
možnosti
JP

J38a78n 83P22u54l80e57c

30. 12. 2019 9:57

Pěkně manipulativní článek. "V roce 1980 tvořili běloši bez vyššího vzdělání 69 % voličstva, v roce 2016 už jen 44% " ... a není to tím, že se zvyšuje počet vzdělaných bělochů? Proč jste bělošské voliče rozdělovali ještě podle vzdělání? Potřebovali jste na první pohled dostat větší čísla?

2 0
možnosti
JA

Abych tomu rozuměl: Obdoba starého Říma před jeho pádem?

0 0
možnosti
AP

To vypadá jako varování.Nemyslíte?

3 0
možnosti
JS

J15a55n 47S56t29e28h77l10i59k

30. 12. 2019 8:31

Proč ? Vždytˇ ti asimilovaní mají tak také menší porodnost a volí republikány.

0 0
možnosti
ŠZ

Ten článek je politicky nekorektní. Jestliže jsou černoši nazýváni afroameričany, prosím aby běloši byli nazýváni euroameričany a ti tzv. "Hispánci" latinoameričany. Sice v USA nebydlím, ale i tak se cítím být ponížen termínem běloch.

7 0
možnosti
BJ

V USA se neříká běloch, ale Caucasian, tedy Kavkazan.

3 0
možnosti
JS

J98a19n 13S93o50u92č15e17k

30. 12. 2019 7:11

Jinak řečeno, Ameriku čekají nedobré časy..

1 0
možnosti
MP

A s tím souvisí i další aspekt, a to je politická orientace USA na Evropu a prakticky její vojenská ochrana. Evropa by bez vojsk USA byla vojensky naprosto bezzubá. Historicky má USA velkou vazbu na Evropu, protože byla hlavně zemí přistěhovalců z Evropy, a řada bílých Američanů má své evropské předky, tudíž jim osud Evropy nebyl a není lhostejný. Ale když v USA převáží hispánské obyvatelstvo, a třeba si zvolí i prezidenta s původem třeba ze Salvadoru, tak také svou vazbu na Evropu mohou opustit. Proč by měli oni bránit Evropu, když už na ni nemají žádné osobní vazby? Co je jim do Evropy? Stojí je to jen spoustu peněz, chránit Evropu. Tak vojáky stáhneme a budeme na ně kašlat... No a Evropa bude vojensky nahraná.

4 2
možnosti
MB

Já bych to nebral tak sentimentálně, že Američané brání Evropu jako zemi jejich předků. Ve skutečnosti je to přece o sférách vlivu a zájmů... To je globální dominanci, a dokud budou chtít Američané světu dominovat, Evropy se nevzdají.. ani kdyby sama Evropa nedávala na zbrojení vůbec nic, nebo se dokonce pokoušela vzpírat.

4 1
možnosti