Kodaňská policie vyšetřuje krádež patrně nejdražší láhve vodky, jejíž cena se...

Kodaňská policie vyšetřuje krádež patrně nejdražší láhve vodky, jejíž cena se odhaduje na osm milionů dánských korun (27,4 milionu Kč). (3. 1. 2017) | foto: AP

V dánské metropoli ukradli patrně nejdražší láhev vodky na světě

  • 27
Kodaňská policie vyšetřuje krádež patrně nejdražší láhve vodky, jejíž cena se odhaduje na osm milionů dánských korun (27,4 milionu Kč). Při výrobě láhve byly použity asi tři kilogramy zlata a stejné množství stříbra, uzávěr je osazen diamanty, uvedla dánská regionální televize TV2 Lorry.

Cenný artefakt byl ukraden ze sbírky v baru Café 33, který se nachází v populární kodaňské čtvrti Vesterbro, uvedl majitel podniku Brian Ingberg. Dodal, že láhev vodky značky Russo-Baltique je na světě jediná svého druhu.

02.ledna 2018 v 13:30, příspěvek archivován: 03.ledna 2018 v 17:52

HJÆLP ...har for første gang brug for hjælp ...Nogen har i nat været inde “med nøgle” og stjæle min vodka russo Baltique vodka
Som er verden dyreste vodka $ 1,3 mil
Dusør gives til dem der kan hjælpe med at finde dem !! Der findes kun den ene flaske i hele verden ... vi har en hel del mere på overvågning , som vi pt ligger hos politiet

Ingberg řekl, že drahý exponát si do své sbírky čítající 1 200 lahví půjčil z Ruska, od společnosti Dartz Company, která podle něj vyrábí nejdražší auta na světě a vodku. Vystavený unikát nebyl pojištěn. Zpravodajský server The Local upřesnil, že společnost Dartz Motorz Company je soukromým podnikem, který sídlí v Lotyšsku a vyrábí výkonné obrněné automobily.

Majitel baru krádež nahlásil policii v úterý. Na záznamu z bezpečnostní kamery, který byl zveřejněn na facebooku Ingbergovy sbírky, láhev kradou dva muži v kšiltovkách a mají zahalený obličej. Patrně měli klíč nebo jeho kopii a šli najisto - žádného jiného exponátu se ani nedotkli.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video