Čtrnáctiletý Němec střílel na svého učitele

  • 7
Německé školství zažilo další scénu jako z akčního filmu. Čtrnáctiletý žák základní školy v bavorském Rötzu vytáhl během vyučování na svého učitele pistoli a zmáčkl spoušť. Naštěstí neměl přesnou mušku a kulka se zaryla do zdi.

K incidentu došlo v pondělí krátce po začátku výuky. Kantor studenta vykázal ze třídy kvůli nevypracovanému domácímu úkolu. Chlapec se po několika minutách vrátil zpět s nabitým revolverem značky Magnum ráže 9 milimetrů.

Před zraky svých spolužáků začal učitele ohrožovat. Pedagog nepropadl panice, útočníka přemohl a při přetahování o zbraň vyšla rána, která naštěstí nikoho nezranila.

Policie vyklidila areál a mladíka zajistila. Pětatřicetiletý učitel byl v šoku a nebyl schopen výpovědi.

Motiv chlapcova zkratového jednání zůstává nejasný. Revolver podle dostupných informací patřil patrně jeho otci, který má doma sbírku legálně držených zbraní.

Násilí žáků vůči vychovatelům i za použití střelné zbraně se množí po celém světě, Německo nevyjímaje.

Nejotřesnějším případem zůstává událost z dubna roku 2002, kdy devatenáctiletý student Gutenbergova gymnázia v Erfurtu Robert Steinhäuser zastřelil 12 učitelů, sekretářku školy, policistu, dva studenty a poté i sebe. Mstil se za to, že byl z ústavu vyloučen. - více zde

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video