Otisk prstu

Otisk prstu | foto: Profimedia.cz

Číňanka obelstila japonské úředníky, do země se dostala s „falešnými prsty“

  • 14
Sedmadvacetiletá Číňanka Lin Žung dokázala obelstít japonské imigrační úředníky, když si za čtvrt milionu korun nechala přeoperovat bříška svých prstů. I když měla vstup do Japonska zakázaný, s falešnými doklady a novými prsty prošla bez problémů kontrolami na mezinárodním letišti Kansaj.

Lin se poprvé dostala do křížku s japonskými úřady v roce 2007, když ji strážci zákona lapili s neplatnými vízy a úřady ji poté vyhostily zpátky do Číny.

Mladá Číňanka se ale s rozhodnutím nechtěla smířit, a tak podstoupila operaci na ilegální čínské klinice, která jí dokonale změnila otisky prstů.

"Lékař" jí při zákroku sňal kůži z palců a ukazováčků a přešil je na prsty na opačné ruce. Operace jí v přepočtu přišla na 260 tisíc korun.

Kontrolami prošla bez povšimnutí

Lin se pak s novými prsty a falešným pasem v prosinci 2008 vydala zpátky do Japonska. Kontrolami na mezinárodním letiště Kansaj prošla bez povšimnutí.

Celý podvod vyšel najevo až letos v listopadu, kdy policisté Lin zatkli za fingované manželství s pětapadesátiletým Japoncem. Vyšetřovatelé si všimli jizev na jejích prstech a odhalili, jak je mladá Číňanka podvedla.

Japonská policie se domnívá, že existuje síť Číňanů, kteří inkasují vysoké sumy za zprostředkování změny biometrických znaků. Nelegální migrací organizovanou gangy schopnými prolomit moderní technologie jsou dle stanice BBC ohroženy i jiné země.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video