Chorvatský ostrůvek Galešnjak má tvar srdce. (3. září 2016)

Chorvatský ostrůvek Galešnjak má tvar srdce. (3. září 2016) | foto: Profimedia.cz

Kupte si kus srdce. V Chorvatsku před Valentýnem prodávají část známého ostrova

  • 0
V Chorvatsku je na prodej část turisticky atraktivního ostrůvku Galešnjak, který je pro svůj tvar připomínající srdce znám také jako Ostrov lásky. V souvislosti s nadcházejícím svátkem svatého Valentýna o tom v pondělí informovala agentura Reuters.

Neobydlený ostrůvek Galešnjak se nachází v Pašmanském průlivu nedaleko Zadaru a patří k nejznámějším chorvatským ostrovům. „Na ostrůvku a v jeho okolí se ročně pořídí přes milion fotografií a myslím, že jeho popularita je opravdu vysoká,“ řekl Silvestro Kardum, který zastupuje majitele prodávaných pozemků.

Na ostrově nejsou žádné budovy, každé léto sem však připlouvá na jachtách mnoho celebrit. „Beyoncé tam měla oslavu svých devětatřicátých narozenin a tráví tam každý rok několik dní nebo i týdnů, loni tam byl Michael Jordan, také Jeff Bezos, o celebrity v této oblasti není nouze,“ uvedl Kardum.

„Ostrov má rozlohu 142 000 metrů čtverečních a něco přes 40 000 metrů čtverečních je na prodej za cenu 13 milionů eur (309 milionů korun),“ dodal Kardum s tím, že potenciální kupci mu volají každý den.

Chorvatsko otevřelo most na Pelješac, poprvé spojil jih se zbytkem země

Ostrov v současnosti pokrývá makchie, typický středomořský porost keřů a nízkých stromů. Deníku Slobodna Dalmacija v lednu Kardum řekl, že územní plán na prodávaných pozemcích umožňuje pěstování oliv či vinné révy a také stavbu vily nebo restaurace.

Galešnjak

Galešnjak

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video