Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Nevyléčitelný chlapec zemřel. O zachování jeho života žádal i papež

Nevyléčitelně nemocný britský chlapec Alfie Evans, který byl po vleklé soudní bitvě v pondělí odpojen od přístrojů, v sobotu brzy ráno zemřel. Informovala o tom britská média s odvoláním na chlapcovy rodiče. Za zachování života téměř dvouletého batolete se přimlouval i papež František.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Odpojení od přístrojů s euthanasií neztotožňuji, uznávám, že jsem měla oddělit odstavcem. Ale na jádru věci trvám. Možnost zneužití je obrovská.

0 0
možnosti
ZZ

Jestliže ten, kdo dal příkaz k odpojení chlapečka od přístrojů /navzdory vůli i aktivitám rodičů/,nebude potrestán, vznikne velmi nebezpečný precedens.V našem materializovaném světě, ve kterém dominuje hledisko ekonomické, jsme už několik let vystavováni vtíravé mediální masáži, která se nás snaží přesvědčit, jak humánní je euthanasie. Jistě není náhodou, že filmy s touto "pokrokovou" tématikou snadno získávají sponzory a vyhrávají ceny. Mnozí odborníci naopak vyslovují obavy z možného zneužití.

JE OHROŽENO NAŠE PRÁVO NA ŽIVOT !!!

0 3
možnosti
MM

houbelec!

Ani katolicka cirkev neodsuzuje odpojeni od pristroju. !!nenazyva to euthanazii, ale vlozenim pacienta do rukou Bozich - dej se vule Bozi!

1 0
možnosti
TB

Držet pacienta násilím v nemocnici, která si zakládá na tom, že jej nechá bez pomoci umřít? To myslí ty soudy vážně? Stát se to mému dítěti, beru zbraň do ruky a hájím život svého dítěte proti KOMUKOLI, kdo se jakkoli podílí na jeho pomalé vraždě. Domluvil jsem.

0 3
možnosti
AM

A62n98d87r84e11a 93M11a63l89á

29. 4. 2018 23:36

Malý chlapec, dejme tomu s nevyléčitelnou nemocí, byl odepsán. Spíš mě ale hlodá otázka, kolik dalších takových a podobných držíme po celém světe v umělém spánku roky a desítky let a i když je jejich stav podobný či ještě horší, proč je také neodepíší? Tady použili proti vůli rodičů jakési pravomoce, které jim podle mého nenáleží. Za dítě zodpovídá rodič. Rodiče se rozhodli dítě převézt. Kolik starších a starých lidí po celém světě zůstávají bez povšimnutí rodiny na přístrojích?

0 0
možnosti
RD

Jak vsici vijo, ze se netrapil ten male? Ti doktori pre delali testy scany jeho hlavy a rikali ze mozek je tak zdevastovane ze nelepsi zajem toho ditete (NE rodicu, NE doktoru, NE papeza, NE politiku) ale toho kluciny bylo odpojit ho. Vic nechutny bylo nekerych radoby podporovatelu vyhrozovat tem doktorum a sestrickam smrto, vic nechutny bylo vyhrozovat te nemocnici, kde so desitky jinych deti napadenim, vypnutim elektriky (co kdyby zrovna byly na salech jiny deti v ohrozeni zivota?), ti doktori majo vlastni deti kery treba majo problemy, a presto musijo celit temto vyhruzkam a pritom zachranovat dalsi deti!

1 0
možnosti
IZ

Chlapec se narodil zdravý, nemoc se projevila až měl osm mesíců. Dovedete si představit že i vaše děti to může postihnout? Budete pak mluvit o tom jak skvěle funguje ten přírodní výběr?

3 1
možnosti
MK

Dobře, ale lékaři- a ti by to vědět měli- posoudili, že na zlepšení stavu nemá šanci. Takže další léčba by zřejmě spočívala v udržováním těla s mrtvým mozkem na přístrojích. Chápu, že pro rodiče je taková situace strašná. Ale to dítě bylo prakticky mrtvé, jaký smysl by mělo to protahovat? A co víme o tom, jestli se to dítě nějak netrápilo- i když s mrtvým mozkem to pravděpodobné není.

4 0
možnosti
IZ

A jak to víte? Jeho memoc nokdo nezná. Po odpojení zemřel až za 5 dní, a to mi nedávali potravu ani vodu! Není to vůle po životě? Málem ho léčit nezkoušeli, Tomu ochrnutému fyzikovi říkali ve dvaceti že bude žít tak 2 toky max. A kolik mu bylo když teď nedávno umřel? Lékaři nejsou bozi a ví toho zoufale málo. To jen ti nafoukaní si na ně hrají.

2 9
možnosti
SB

dávali mu výživu i hydrataci, čtěte pořádně. A sice ho odpojili v pondělí, ale pak ho zase připojili, tak nešiřte bludy Rv

3 0
možnosti
JB

Nik nedokázal, že ten chlapček bol navyliečitelný. Je to iba názor jednej nemocnice, ktorá zrejme chránila svojú povesť preto, lebo zbabrala diagnostiku a liečbu tohoto diaťaťa. Veď v našich končinách je to bežné, že keď sa niekomu nedarí liečba, tak požiadá o pomoc iných. Všetko nasvedčuje tejto domienke. Prečo by inak súd zakázal jeho prevoz do Takianska. Tam by sa zrejme potvrdila skutočnosť, že nemocnica pochybila a musela by platiť odškodné.

Toto sa nedá nazvať inak, ako barbarský čin, ktorý vrhá zlé svetlo na britské zdravotníctvo (toto dokonca potvrdzujú aj skúseností našich občanov pracujúcich v Británii) a aj súdnictvo.

5 6
možnosti
IZ

A jakký smysl má život některých lidí s mozkem, tu otázku jste si položil? Jenže o zo nejde. Jde o to, že stát to udělal přes nesouhlas rodičů ačkoliv pro to nebyl žádný logický důvod - dítě netrpělo, rodiče by si léčbu hradili sami a mavíc by lékaři mohli tu záhadnounemoc prozkoumat a třeba získat poznatky které by pomojly dalším nemocným dětem.

5 1
možnosti
RP

Aby jste se nepodělali, tady umře jedno děcko bez šance. Bezbolestně ve špitále v plném komfortu a na druhé straně světa umře hladem, nebo rukou fanatiků sto děcek denně a "žaba uchem nehla".

Bože jaké my máme dobré srdíčko, že? Dáme ke zdi špitálu svíčičku a květinku. A vezmu si tu novou mikinu z Thajska za 80 kč, nebudu přece věřit, že to šijí 8 leté děcka 16 hodin denně.

Před cca 3 lety unesla Bokoharam 400 děvčat, čekal jsem intervenční vojska, rád bych i nějakou korunou přispěl. V novinách to bylo vlevo dole asi 1 den. NEVÍTE KDE MAJÍ POMNÍČEK, DAL BYCH TAM SVÍČIČKU. Jste k smíchu.

12 3
možnosti
MO

M24i77l73a56n 30O54l57i30č

28. 4. 2018 21:48

Pane Pavlík,nebo Pavlíku.Nic není horší,než holá pravda vmetena do oka pokrytce.Váš vskutku odvážný komentář mohu podpořit pouze jedním plusem,ale s největším sebezapřením.Bohu žel,jsem byl před lety okolnostmi přínucen rozhodnout jestli má žít nastávající maminka,nebo její devítiletá dcera.jsou to již léta,ale vždy,když jdu položit květinu na hrob ,říkám si,nejsi bůh,a přeci si rozhodl.Do nejdelší smrti se tím budu trápit.

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...