Čech řídil podle policie opilý. Ilustrační foto.

Čech řídil podle policie opilý. Ilustrační foto.

Český řidič zřejmě zavinil smrt čtyř Poláků

  • 15
Pětatřicetiletý český řidič kamionu pravděpodobně zavinil smrt čtyř lidí při nehodě na jihu Polska. Při neštěstí se navíc zranilo osm dalších cestujících.

Pokud policie muže obviní, hrozí mu až dvanáct let vězení, řekl mluvčí policie v Dolnoslezském vojvodství.

Polsko trestá viníka nehody, při které zemřelo více lidí, až osmi lety. "Pokud je řidič navíc opilý, může mu být trest zpřísněn o další čtyři roky," doplnil mluvčí.

Český řidič, kterému policie naměřila v krvi více než promile alkoholu, vyvázl jen s lehčími zraněními. Přesto byl hospitalizován.

Nehoda se stala v pondělí okolo půl sedmé ráno na silnici mezi Vratislaví a Poznaní na území Dolnoslezského vojvodství. Kamion se střetl s osobním autem, do nich pak po nárazu vjely ještě dva autobusy. Všichni čtyři lidé, kteří zemřeli na místě, jeli v automobilu. "Právě ten byl při nehodě nejvíce zničen," řekl policejní mluvčí.

Z osmi zraněných lékaři již tři propustili do domácího léčení.

Důležitá silnice na západě Polska byla kvůli nehodě uzavřená šest hodin.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video