Ve slovenských Vysokých Tatrách pod horou Satan našli záchranáři mrtvého...

Ve slovenských Vysokých Tatrách pod horou Satan našli záchranáři mrtvého českého turistu. (26. března 2024) | foto: Slovenská HZS

České horolezkyně uvázly pod tatranským Satanem, vyprostili je záchranáři

  • 4
Slovenští záchranáři pomáhali v pátek dvěma českým horolezkyním, které sestupovaly žlabem pod horou Satan do Mlynické doliny ve Vysokých Tatrách a uvázly nad skalnatým prahem. Jedna z nich mezitím spadla pod skalní stěnu, uvedla slovenská Horská záchranná služba. Záchranáři ji poté předali zdravotníkům.

Záchranáře kontaktovala dvojice uvázlých žen v pátek odpoledne. Během přesunu záchranářů na místo pak jedna z horolezkyň spadla pod stěnu.

„Podle informací od nahlašovatele, který byl u ní, byla po pádu otřesená, ale bez viditelných poranění,“ uvedla HZS. Dodala, že k ženám se z vrtulníku spustili dva záchranáři.

Horolezkyně, která spadla pod stěnu, byla ošetřena a helikoptéra ji přepravila do Starého Smokovce, kde si ji převzali přivolaní zdravotníci, uvedli slovenští záchranáři. Více informací ke zdravotnímu stavu ženy není k dispozici.

Pod horou Satan ve Vysokých Tatrách v úterý zemřel 49letý turista z Česka, který se zřítil do Mlynické doliny, padal čtyři sta až pět set metrů. Vrchol hory Satan se nachází ve výšce 2421 metrů nad mořem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video