Rakouská horská oblast Pinzgau (Salcbursko)

Rakouská horská oblast Pinzgau (Salcbursko) | foto: Profimedia.cz

Češka se vážně zranila v rakouských Alpách. Na horskou túru vyrazila sama

  • 11
Dvaapadesátiletá Češka utrpěla těžká zranění na horské túře v rakouských Alpách. Záchranáři ji našli na strmém skalnatém místě v tyrolské rekreační oblasti Kühtai. Na pěší túru se podle místní policie vydala sama. Po vyslání tísňového volání nedokázala popsat místo neštěstí, policie ji proto našla pomocí GPS souřadnic.

Záchranná zdravotní služba našla ženu s pomocí vrtulníku mezi horami Neuner a Pockkogel na skalnatém srázu. Po vyproštění s pomocí lana a poskytnutí první pomoci byla letecky přepravena do nemocnice v Innsbrucku.

Přesné okolnosti neštěstí zatím nejsou známy. Možnosti komunikace s Češkou jsou omezené, uvádí agentura APA.

Žena podle policie vyrazila v pondělí dopoledne sama na pěší túru v okolí lanové dráhy Drei Seen Bahn. Kolem 15:00 SELČ vyslala tísňové volání, ale nedokázala přesně popsat místo neštěstí, ani to, jak k nehodě došlo.

Policie pak s pomocí GPS souřadnic určila, že místo se nachází v blízkosti horského hotelu Drei Seen Hütte. K pátracímu letu následně vyrazil vrtulník.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Alpy, policie, Innsbruck

Video