Kokain

Kokain | foto: Profimedia.cz

Češi čelí podezření, že pašovali drogy z Brazílie

  • 5
Tři čeští občané jsou podezřelí z pašování drog z Brazílie. Pokud se prokáže, že opravdu měli v úmyslu z jihoamerického státu nějaká narkotika vyvézt, hrozí jim vysoký trest odnětí svobody. Za mřížemi by mohli strávit od tří let do několika desetiletí.

Zprávu přinesla agentura ČTK s odvoláním na zdroj z Ministerstva zahraničních věcí. Pašování se měli Češi zúčastnit v červenci letošního roku.

Nejčastěji se turisté z východní Evropy setkávají s nabídkou propašovat z Brazílie kokain. Díky jeho ceně na starém kontinentu se to zdá jako lákavá nabídka. Na tu slyší převážně mladí lidé s minimem zkušeností, kteří do Brazílie přijedou na dovolenou.

Pár dní po příletu je kontaktuje narkomafie, občas se stane, že si svou oběť vyhlédnou už při odletu z Evropy. Ministerstvo zahraničních věcí před těmito nabídkami důrazně varuje. Kokain je v Brazílii velmi populární a laciný. A to ještě před pár lety byla pouhou přestupní stanicí. Dnes už sama patří mezi největší světové odběratele. - více zde

Právě to brazilskou vládu vyburcovalo k zásadním represivním krokům. Jednu dobu dokonce zvažovala, že bude sestřelovat pašerácká letadla.

Zatím si žádný český občan trest za pašování narkotik z Brazílie v tamějších vězeních neodpykává.

Brazílie zadržela další české pašeráky

24. srpna - V Brazílii byli kvůli pašování drog zadrženi další dva Češi. Pokusili se převézt kokain v trávícím traktu. Ministerstvo zahraničí varovalo před vysokými tresty a nebezpečím ohrožení života, když se speciální kapsle v žaludku protrhne.
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video