Muž naboural do brány Downing Street, navíc ho viní z nemravných snímků dětí

  • 5
Do brány u vjezdu do ulice Downing Street v centru Londýna, kde mimo jiné sídlí britský premiér, najel automobil. Policie v souvislosti s incidentem, který se odehrál ve čtvrtek, zadržela muže podezřelého ze způsobení škody a nebezpečného řízení. V sobotu agentura Reuters oznámila, že muž byl zvlášť obviněn také z pořizování nemravných snímků dětí. Soud ho vyslechne v sobotu odpoledne.

Muže policie zadržela a vzala do vazby ve čtvrtek poté, co se v osobním automobilu se stříbrnou metalízou proháněl po britské vládní ulici Downing Street. Jízda skončila nárazem.

Policie sdělila, že se incident obešel bez zranění a poškození brány, protože řidič jel pouze nízkou rychlostí. Nehodu neshledala jako teroristický útok. V souvilosti s ní však ve čtvrtek odpoledne umístila před sídlo britského prezidenta Rishiho Sunaka kordon.

Agentura Reuters informovala o mužově propuštění až do dalšího vyšetřování incidentu. V sobotu však přinesla informaci o dalším vzneseném obvinění.

„Třiačtyřicetiletý muž byl obviněn z nesouvisející záležitosti pořizování nemravných snímků dětí a dostaví se do vazby k westminsterskému magistrátnímu soudu,“ uvedlo sobotní prohlášení.

Okolnosti a úmyslnost čtvrtečního skutku bude řešit londýnský soud v sobotu odpoledne.

Ulice Downing Street, která je boční slepou ulicí kolmou na třídu Whitehall, je širší veřejnosti nepřístupná a pod policejním dohledem. Přístup tam mají členové vlády, vládní úředníci a také novináři, kteří musí projít bezpečnostní kontrolou.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video