Brazilské prostitutky se na nadcházející mistrovství světa ve fotbale, které se

Brazilské prostitutky se na nadcházející mistrovství světa ve fotbale, které se zde uskuteční v roce 2014, připravují poctivě. Kvůli přílivu turistů ze zahraničí se dokonce učí cizí jazyky. | foto: Profimedia.cz

Brazilské prostitutky se chystají na šampionát a pilují angličtinu

  • 27
Na nadcházející mistrovství světa ve fotbale, které se příští rok uskuteční v Brazílii, se připravují všichni obyvatelé této fotbalu zaslíbené země. Výjimku netvoří ani místní prostitutky. Ty se v rámci příprav na příliv turistů ze zahraničích začaly učit cizí jazyky.

Prostitutky z brazilského města Belo Horizonte se od počátku letošního roku zapisují na kurzy cizích jazyků, které jim úřady poskytují zcela zdarma. Ženy provozující nejstarší řemeslo na světě se tak připojily k celonárodní iniciativě. Na mistrovství se totiž připravují i politické špičky, organizační tým a mnozí další.

Přípravami obrovského fotbalového svátku žijí zejména obyvatelé všech dvanácti hostitelských měst. "Už když celý tenhle humbuk kolem přípravy všech Brazilců na mistrovství světa ve fotbale začal, rozhodla jsem, že místní ženy se musí k přípravám připojit," uvedla prezidentka brazilské asociace prostitutek Cida Veidarová pro server Daily Telegraph.

Skupiny prostitutek si tak v rámci příprav našly několik dobrovolníků, kteří je budou vyučovat cizí jazyky, zejména pak angličtinu, španělštinu a portugalštinu. Posledně jmenovaný jazyk je ve výuce kvůli mnoha přistěhovalkyním, které v mnoha případech neovládají ani úřední řeč Brazílie. Dobrovolníci však nebudou pracovat zadarmo, odměnu jim vyplatí lokální úřady.

"Umět se se zákazníkem domluvit je základ. Musíme si stanovit cenu a také se umět bránit," popisuje praktické důvody výuky cizích jazyků Veidarová. Ta také uvedla, že o kurzy je velký zájem. Dosud se přihlásilo přes 300 Brazilek, některé z nich jsou až z dalekého Sao Paula.

Do centra vzdělávaní brazilských prostitutek se sjíždějí zájemkyně o výuku jazyků až z dalekého Sao Paula

Do centra vzdělávaní brazilských prostitutek se sjíždějí zájemkyně o výuku jazyků až z dalekého Sao Paula


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video