Brazilský prezident Jair Bolsonaro na večeři s americkým prezidentem Donaldem...

Brazilský prezident Jair Bolsonaro na večeři s americkým prezidentem Donaldem Trumpem na Floridě. Mluvčí brazilského prezidenta měl pozitivní testy na koronavirus. (7. března 2020) | foto: AP

Brazilský prezident popírá, že má koronavirus. Předtím se setkal s Trumpem

  • 75
Brazilský prezident Jair Bolsonaro, který se o víkendu setkal s americkým prezidentem Donaldem Trumpem, odmítá, že by se nakazil koronavirem, jak dříve informovala americká televize Fox News. Americký Bílý dům podle ní svolal krizové jednání.

Bolsonaro na Twitteru napsal, že jeho test byl negativní. Jeho syn Eduardo už dříve uvedl, že se prezident podrobil testu na koronavirus a nevykazuje žádné příznaky. Pro Fox News řekl, že se dělají ještě druhé testy, aby se diagnóza potvrdila. Jejich výsledky by měly být hotové během pátku.

Agentura Reuters uvedla, že Bílý dům zprávu Fox News zatím nekomentoval. Už dřív se nákaza potvrdila u Bolsonarova tajemníka Fabia Wajngartena, který se floridské schůzky rovněž zúčastnil. 

Trump následně uvedl, že se infekce nebojí. Bílý dům pak dodal, že Trump i viceprezident USA Mike Pence s nakaženým téměř nepřišli do styku, proto není důvod, aby podstupovali testy.

Brazilská televize nicméně zveřejnila videozáběry, na nichž je vidět tajemník v Trumpově bezprostřední blízkosti. Sám tajemník také na sociální síť Instagram umístil fotografii, na níž je po boku Trumpa i Pence.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video