Policie při protiteroristickém zátahu v Bruselu zadržela tři lidi

  • 89
Belgická policie v sobotu večer při několika protiteroristických raziích v bruselské čtvrti Molenbeek zadržela tři osoby. Informovala o tom podle agentur AP a DPA mluvčí bruselské prokuratury. Dodala, že nebyly nalezeny žádné zbraně ani výbušniny. V neděli byli zadržení nakonec propuštěni bez obvinění.

Zadržené osoby budou podle mluvčí prokuratury v neděli vyslechnuty s cílem zjistit, zda mají být obviněny, nebo propuštěny. Další podrobnosti mluvčí odmítla poskytnout. Nakonec byli propuštěni bez jakýchkoli obvinění.

Při sobotní razii bylo v souvislosti s protiteroristickým vyšetřováním prohledáno několik domů, nic podezřelého ale policisté nenalezli. Bližší podrobnosti o případu prokuratura nesdělila.

Podle belgické tiskové agentury Belga byly při sobotní akci nasazeny speciální jednotky i jeden vrtulník. Dvě ulice v Molenbeeku prý byly během akce uzavřeny.

Čtvrť Molenbeek je považována za baštu radikálního islámu v Belgii. Z Moleenbeku pocházelo mimo jiné několik pachatelů pařížských atentátů z předloňského listopadu, které si vyžádaly 130 obětí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video