V Austrálii zadrželi osm lidí kvůli pašování drog, mezi nimi i stevarda

  • 17
Australská policie zatkla a obvinila osm lidí kvůli pašování drog z Malajsie do Austrálie. Narkotika pašovali letecky. Mezi zadrženými je i stevard malajsijské aerolinky Malindo Air. Skupina řízená vietnamským gangem se sídlem v Melbourne podle policie do země přepravil narkotika v hodnotě 20 milionů australských dolarů (321,5 milionu Kč).

O zadržení informovala ve čtvrtek agentura Reuters.

Policie zadržela za posledních deset dnů v Melbourne a okolí čtyři ženy a čtyři muže ve věku od 26 do 55 let. Neinformovala o tom, jaké jsou národnosti. Muži zákona při zátazích zabavili šest kilogramů heroinu, osm kilogramů metamfetaminu, půl kila kokainu a „značnou sumu“ peněz.

„Letušky a stevardy fungovali jako drogoví kurýři,“ řekla agentuře AFP policistka Tess Walshová.

„Tito kurýři do země vstupovali hlavně přes Melbourne a Sydney,“ dodala. Zadržený osmatřicetiletý stevard měl drogy na těle a v zavazadle, uvedla policie. Podle policie byla skupina řízená vietnamským drogovým gangem se sídlem v Melbourne.

Zadržení stanou před soudem v Melbourne v květnu. Aerolinka Malindo Air, která je dceřinou společností indonéské letecké společnosti Lion Air, se k případu dosud nevyjádřila.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video