Středoškolák skočil pro babičku do kolejiště

Středoškolák skočil pro babičku do kolejiště | foto: youtube.com

VIDEO: Stařenka spadla do kolejiště, zachránil ji teenager

  • 11
Teenager z australského Melbourne by mohl být příkladem pro všechny. Bez váhání se vrhl na pomoc stařence, která spadla do kolejiště a nemohla vstát. Zatímco většina lidí na nástupišti jen nečinně přihlížela, mladík pomohl stařence ven těsně před příjezdem vlaku.

Osmdesátiletá stařenka se při čekání na vlak dostala až na kraj nástupiště. Tam ale ztratila rovnováhu a spadla přímo na koleje a nemohla vstát. Lidé stojící na nástupišti přišli blíž, pouze sedmnáctiletý Ryan Miller se ovšem odhodlal skočit přímo na koleje a zraněnou stařenku vytáhnout.

"Viděl jsem, že do příjezdu vlaku zbývají jen dvě minuty. Okolo bylo několik lidí, někteří začali panikařit. Pomyslel jsem si, že by měl někdo tu paní vytáhnout. Popadl jsem ji za ruku a řekl, že musíme z kolejí. Ona ale nic neřekla. Myslím, že byla v šoku. Vlak byl ještě dost daleko, abych ji mohl vytáhnout. Zvedl jsem paži, abych řidiče upozornil," řekl Miller australskému listu Manningham Leader.

Na vlak začala mávat i žena na nástupišti, a řidič tak stihl včas zabrzdit. Stařenka byla s poraněním kyčle převezena do nemocnice.