Warren Beatty (West Hollywood, 8. prosince 2016)

Warren Beatty (West Hollywood, 8. prosince 2016) | foto: Reuters

Warren Beatty před padesáti lety údajně nutil k sexu čtrnáctiletou dívku

  • 40
Spravedlnosti se po téměř padesáti letech snaží dosáhnout Kristina Hirschová (60) z Louisiany, která obvinila herce Warrena Beattyho (85), že ji v roce 1973 donutil k sexu, když jí bylo pouhých čtrnáct let.

Hirschová v žalobě, kterou podala u soudu v Los Angeles, tvrdí, že se s filmovou legendou setkala při natáčení v roce 1973 – když jemu bylo pětatřicet a jí čtrnáct. Od počátku jí věnoval nepatřičnou pozornost, komentoval její vzhled a vnutil jí své telefonní číslo. Pak jí volal a pozval ji do hotelu, na vyjížďky autem, nabídl jí pomoc s domácími úkoly a mluvil o ztrátě panenství.

Podle žaloby herec „využil své postavení a roli dospělého a hollywoodské filmové hvězdy k vynucení sexuálního kontaktu se žalující při mnoha příležitostech. Došlo na orální sex, simulovanou soulož a nakonec vynucený pohlavní styk s nezletilým dítětem.“

Kristina netají, že byla tehdy nadšená pozorností slavné hvězdy a věřila, že s ní chodí. Po padesáti letech ale žádá náhradu za psychické, duševní a emocionální strádání. Prý si až pozdě uvědomila, že tato zkušenost jí způsobila četné problémy.

„Jako přímý důsledek obtěžování měla žalobkyně problémy s osobním životem, jako jsou problémy s důvěrou a kontrolou. Tyto pocity způsobily žalobkyni značné emocionální utrpení, vinu, úzkost, nervozitu a strach,“ uvádí advokát zastupující Hirschovou v soudních dokumentech.