I po padesátce pózují rády polonahé. Pořízková, Hurleyová i Seymourová

  • 25
Mnohé supermodelky a herečky se ani po padesátce nebojí světu ukázat na snímcích, které odhalují téměř vše. Ať už pro módní magazíny, nebo fanoušky na sociálních sítích se odhalily například Helena Christensenová, Halle Berry, Suzanne Sommersová a další slavné ženy, kterým už dávno není dvacet.

Pavlína Pořízková (56)

První česká topmodelka Pavlína Pořízková na Instagramu ráda dokazuje, že věk nic neznamená. Na jedné z posledních fotografií, kterými pravidelně těší své příznivce, se ukázala zcela nahá. Při výletu do Říma se vyfotila v koupelně hotelového pokoje a překvapila postavou, kterou by mohla konkurovat mnoha o dost mladším ženám. „Nudila jsem se a tak to vedlo k oslavě narcisismu, nahé selfie fotce,“ napsala k odvážnému snímku Pořízková.

Suzanne Sommersová (74)

Představitelka Carol ze seriálu Krok za krokem, americká herečka Suzanne Sommersová, si nahé foto pořízené manželem Alanem Hamelem nadělila v roce 2019 ke svým 73. narozeninám. „Kráčeli jsme na procházce do kopce, byl červen, horko a sucho. Všimla jsem si, že okolní tráva má stejnou barvu jako moje vlasy. Sedla jsem si, sundala si tričko a řekla manželovi, ať mě vyfotí,“ popsala vznik fotografie, která získala na Instagramu téměř 43 tisíc lajků.

Naomi Campbellová (51)

Britská supermodelka Naomi Campbellová, která se po padesátce stala poprvé matkou, se předvedla nahoře bez na titulní stránce jarního vydání magazínu i-D. V roce 2019 pak nafotila nahá v newyorském metru podzimní módní kolekci pro značku Valentino. Jen to nejnutnější zakrývaly na mnoha fotkách malé kabelky.

Halle Berry (54)

Držitelka Oscara, Američanka Halle Berry, se v posledních měsících na Instagramu chlubí vysportovanou postavou po padesátce. Herečka odhalila nahé tělo v minulosti při natáčení několika filmů.

Elizabeth Hurleyová (56)

Přestože se Elizabeth Hurleyová věkem pomalu blíží k šedesátce, může se pochlubit figurou, kterou by jí mohly závidět i mnohem mladší kolegyně. Podle britské herečky se ženy nemají snažit vypadat mladší, ale mají pracovat na tom, aby vypadaly ve svém věku nejlépe, jak to jen jde. V létě si postavu kvůli plavkám, které sama navrhuje, udržuje pravidelným cvičením jógy a pilates. V zimním období zase chodí na dlouhé procházky se svými psy.

Helena Christensenová (52)

V devadesátých letech patřila Miss Dánsko 1986 Helena Christensenová k největším hvězdám showbyznysu. V roce 2020 se stala obětí takzvaného „body shamingu“ (dehonestace založené na tělesných proporcích nebo stáří) ze strany Alexandry Shulmanové, bývalé šéfredaktorky britské verze Vogue. Ta ve svém sloupku v bulvárním plátku Mail on Sunday s odkazem na Christensenovou přesvědčovala čtenáře o tom, že pokud již ženské tělo neslouží mateřským účelům, je jeho vystavování znepokojivé a trochu tragické.

Helena Christensenová (2021)

Stephanie Seymourová (52)

V roce 2019 se americká topmodelka Stephanie Seymourová předvedla nahá na titulní straně italské verze magazínu Vogue. Ona i její kolegyně ze světových přehlídkových mol, Němka Claudia Schifferová, se tehdy pro různé verze obálky samy vyfotily ve studiu. Seymourovou zdobil jen pásek a náhrdelník, přičemž strategicky umístěný fotoaparát zakrýval její intimní partie.

5. února 2021

12. července 2018