Smíří se Eminem s otcem?

Od jejich rozchodu uplynulo téměř třicet let. Současná rappová jednička Eminem, občanským jménem Marshall Mathers, však dodnes odmítá vzít vlastního otce na milost. Navzdory tomu, že se v minulosti možná všechno odehrávalo trochu jinak.

Matka Debbie ho přivedla na svět před svými osmnáctými narozeninami. Dnes jednapadesátiletý Bruce, ocelářský dělník, prý svého synka i ženu nadevše miloval.

Podle manželky nikoli dostatečně: "Opustil mě, když Marshallovi bylo sedm měsíců. Vůbec mu nevadilo, že se později neustále ptal po tatínkovi." Její partner dnes tvrdí něco zcela jiného: "Vrátil jsem se jednou domů z práce a dům byl prázdný. Ani mi nenechala žádný vzkaz."¨

O tom, že je otcem slavné pěvecké hvězdy, se Bruce dozvěděl víceméně náhodou. Ve Fort Wayne v americkém státě Indiana si koupil lístek do kina. Do šesté řady. Na film 8 mile. Náhle zjistil, že v něm v hlavní roli vystupuje jeho prvorozený syn. Navíc v úloze mladíka, jenž se z nejnuznějších poměrů vypracoval na hollywoodskou hvězdu.

"Nevěřil jsem vlastním očím," říká Bruce. Teprve jeho druhý syn Michael, jenž byl zvědavý na staršího nevlastního sourozence a navíc dostal do ruky kazetu s Eminemovými nahrávkami, prohlašoval: "Podívej se na řeč těla a rodinnou podobu." Je nepopiratelná.

Nelze se ovšem divit, že je Eminem zatím skeptický. Bojí se požadavků otce, který se k němu - byť bez vlastní viny - hlásí po třech desetiletích. Vede ho otcovská láska, nebo touha podílet se na zpěvákově majetku, který je odhadován na 150 milionů eur (zhruba 4,5 miliardy Kč)? Zvlášť když jeho měsíční příjem činí "jen" dva tisíce dolarů.