Romana Jákl Vítová s manželem Petrem Jáklem | foto: archiv Romany Jákl Vítové

Rosnička Vítová je už maminkou, porodila dceru Sofii

  • 30
Romana Jákl Vítová už je maminkou. Ve středu večer přivedla v podolské porodnici na svět dceru. Jmenuje se Sofie, váží 3,21 kilogramů a měří 50 centimetrů. Šťastný otec Petr Jákl byl u porodu.

"Je to nádhera!" rozplývá se novopečený tatínek. "Z porodu jsem měl obavy, ale i když nakonec lékaři museli přistoupit k císařskému řezu, vše dopadlo dobře," svěřil se Jákl iDNES.cz.

Termín porodu Romany Jákl Vítové byl sice stanovený až na 28. dubna, tedy za necelých čtrnáct dní, holčička se ale přihlásila k příchodu na svět dřív. "Maličká mě trochu potrápila, měla jsem podle porodníka poctivý a pomalý nástup na porod, ale nakonec jsem všechno přetrpěla a dočkala se. Malá je krásná," pochvaluje si spokojená maminka.

V porodnici ležela prvorodička už od úterní noci, chytly ji totiž silné křeče do podbřišku, které se opakovaly v pětiapůlminutových intervalech. Byl to ovšem planý poplach.

Porodní kontrakce navíc, jak ji lékaři poučili, vystřelují z podbřišku do břicha. Z Podolí rosničku ale už nepustili. Začala jí totiž odtékat plodová voda a pokud v tu chvíli porod nepřijde samovolně, musí být vyvolán do čtyřiadvaceti hodin.

Sofie se nakonec narodila jen o pár hodin později a šťastní rodiče se těší, až si ji odvezou domů.