Petra Vojtková

Petra Vojtková | foto: Archiv R. Vojtka

Máme tinkturu z pupečníku i placenty, pochvaluje si po porodu Vojtková

  • 56
Druhá manželka Romana Vojtka (48) Petra Vojtková (33) porodila před dvěma týdny své první dítě, syna Nathaniela. Nyní prozradila, že přenášela téměř čtrnáct dní. Svěřila se také s tím, jak se rozhodla využít po porodu placentu a pupečník.

„Jedna z posledních informací byla, že syn má pod tři kilogramy. Byla jsem nejen kvůli karanténě dost ve stresu a projevovalo se to. Nakonec jsme se rozhodli dát mu čas a největší klid. Miminko ví nejlépe. Věřila jsem v nás,“ svěřila se Petra Vojtková v jenom z příspěvků na Instagram Stories. 

„Neustále jsem s malým komunikovala a v momentě, kdy jsem se vyklidnila, to přišlo samo. Nakonec jsem rodila třináct dní po termínu a Naty měl krásných 3,760 kg. Pěkně jsme si oba mákli, ale dali jsme to,“ popsala herečka známá z muzikálů Vlasy, Tarzan či Mamma Mia!.

Příznivcům na sociálních sítích popsala, jak se po porodu rozhodla naložit se svou placentou. „Nejdříve jsem se docela eklovala. Čím blíž jsem byla porodu a informovala se, zjistila jsem, jak úžasný orgán to je. Využili jsme ji na sto procent. Část jsme poslali do Německa na výrobu homeopatik, které může užívat kdokoliv z přímé linie otce i matky. Takže i já, Naty, Roman či jeho děti,“ popsala Vojtková. 

„Máte také možnost enkapsilace  – zpracování do pilulek. Ty zobu v šestinedělí. Tělo hezky regeneruje, mám energii, nemám deprese, kojím... Dále jsme si vyrobili tinkturu z pupečníku i placenty. Ta vydrží desítky let. A raději máme i zamrazený kousek, kdyby cokoliv,“ dodala herečka.

A jsme doma Už jsme se vás nemohli dočkat zlatíčka naše. Slzy dojetí, nádherné přivítání...u Romana na profilu je to krásně vidět. A už budeme všichni jen spolu
#mama #stesti #nathaniel #doma #laska #spolu #rodina #boy #love

27. listopadu 2020 v 20:04, příspěvek archivován: 8. prosince 2020 v 8:37

Syn Nathaniel Vojtek je jejím prvním dítětem. Hereččin o patnáct let starší partner Roman Vojtek má z předchozího manželství dceru Editu a syna Benedikta, které mohou fanoušci herce občas vidět na jeho instagramovém profilu. První ženu Terezu opustil Vojtek jen krátce před narozením jejich syna. O pár měsíců později se zamiloval do Petry Vraspírové.

19. června 2016