Kobzanové nahota v kariéře pomohla

  • 204
Diana Kobzanová se v neděli objevila na přehlídkovém molu, poprvé od chvíle, kdy se provalilo, že pózovala nahá pro pánský časopis. Aféra zaujala média v době, kdy si Diana údajně užívala s přítelem fotbalistou Martinem Jiránkem italského podnebí a léčila se z vleklých chřipek. Jakékoliv diskuzi s novináři na choulostivé téma se však sama Diana důsledně vyhýbá.

Mezi dvěma nedělními přehlídkami značky E. Daniely nevyšla někdejší Miss ČR 2001 ani ze zákulisí. Na molu vypadala pohuble a zničeně. "Diana byla dost nemocná a zhubla, ale jinak je v naprosté pohodě," hájí modelku Renáta Kaňková, ředitelka Nova Models, která Kobzanovou zastupuje.

Zastává se modelky i přesto, že erotickými snímky porušila smlouvu s její agenturou. "Měli jsme původně v úmyslu Dianě poradit, aby zanechala modelingu. Mysleli jsme si totiž, že jí teď klienti nebudou chtít."

Ukázalo se, že opak je pravdou. Záporná reklama vykonala své. "O Dianu je teď obrovský zájem. Bylo by škoda, kdyby skončila," tvrdí Kaňková. "Každý ji chce a je ochoten za ní zaplatit dvojnásobek obvyklé částky!"

Nova Models spolupráci s Dianou nepřeruší, ale hodlá ji potrestat. "Vyřešíme to interně, v rámci agentury," říká Kaňková. Podle smlouvy však může dát Kobzanové pokutu maximálně 30 tisíc korun, což je v porovnání s několikamilionovým honorářem za nahé snímky směšné.

Kobzanová se agentuře omluvila, zaplatí pokutu a kariéra může pokračovat... To se vyplatí a Kobzanovou by mohly následovat další dívky!

"Máte pravdu, pokuta je nízká," přiznává ředitelka agentury. Text smlouvy, kterou Nova Models s dívkami podepisuje, už totiž platí deset let. "Pracujeme na změně podmínek ve smlouvě. Pokutu rozhodně zvedneme."

Kromě smlouvy se svou agenturou porušila Kobzanová ve stejném bodě ještě závazek k agentuře Miloše Zapletala. Upisují se jí všechny dívky ještě před samotným finálem Miss ČR a smlouva platí tři roky. "Diana se sice zbavila závazků k druhé Zapletalově agentuře Miss Models, ale zapomněla na smlouvu s APK2," vysvětluje Renáta Kaňková.

"Jestliže Diana porušila závazek, zvážíme, zda jí odebereme titul Miss ČR, nebo budeme chtít až 150.000 Kč, či se budeme soudit o poškození prestiže a jména soutěže," varuje Miloš Zapletal. Jak bývalou miss potrestá, se rozhodne až v květnu, poté, co časopis Leo zveřejní Dianiny odvážné snímky.

Fotografie z přehlídky E.daniely.

Fotografie z přehlídky E.daniely.

Fotografie z přehlídky E.daniely.