Hopkins se po třiceti letech rozvedl

Americký herec Anthony Hopkins a jeho manželka Jenni se v pátek po třiceti letech manželství rozvedli. Anthony už se svou ženou téměř dva roky nežije. Oscarový herec řekl, že manželského života už má dost a teď si užívá samoty. "Jsem dobrý živitel, ale asi ne dobrý manžel," říká. Při vzpomínce na svá manželství a četné románky třiašedesátiletý herec rozhodně nechce navazovat nové vztahy.

"Už mě neláká ubližovat lidem," prohlašuje. Hopkins si pochvaluje svůj život v Los Angeles, který je naplněn vybranými kratochvílemi jako komponováním, čtením básní, cestováním a vyjížďkami autem.

"Když jsem sám, zažívám vnitřní klid a cítím se velmi silný." K oněm málo vztahům, které pěstuje, patří kontakt s osmaosmdesátiletou matkou Muriel, žijící v Los Angeles. Přátele a známé si drží od těla.

Oscarový herec Anthony Hopkins se proslavil především rolemi ve filmech Mlčení jehňátek a Hannibal. Před půldruhým rokem se vzdal britského pasu a stal se americkým občanem. V roce 1993 mu královna Alžběta II. udělila titul sir. Loni na jaře Hopkins natáčel v Praze nový film, tentokrát akční komedii nazvanou Black sheep (Černá ovce). 


Britská královská rodina