Cara Delevingne

Cara Delevingne | foto: Profimedia.cz

Styděla jsem se za nesouměrná prsa i své vzrušení, říká Cara Delevingne

  • 119
Cara Delevingne oznámila, že je pansexuálka, zamilovává se tedy do konkrétních lidí, bez ohledu na to, zda se jedná o muže či ženy. V aktuálním rozhovoru popsala britská modelka a herečka cestu k vlastní sexualitě. Za tu se údajně v minulosti styděla, stejně jako za svá prsa.

Osmadvacetiletá Cara Delevingne promluvila v podcastu Joshe Smitha s názvem Make it Reign o stigmatu pojícím se s ženskou masturbací a studu, který kvůli sebeuspokojování cítila. Popsala také definici vlastní sexuality a přiznala komplexy z nesouměrných prsou a myšlenky na plastickou operaci, píše web Brainee.sk.

Modelka, kterou sleduje jen na Instagramu více než 43 milionů lidí, se v minulém roce svěřila s tím, že je pansexuálka. „Přitahují mě různí lidé bez ohledu na jejich pohlaví,“ řekla pro magazín Variety.

V aktuálním rozhovoru přirovnala svou sexuální orientaci ke kyvadlu. „Nevím, zda jsem bisexuálka nebo pansexuálka. Pravda je, že se teď cítím mnohem svobodněji. Když jsem si dříve myslela, že jsem lesba a nazývala se tak, styděla jsem se. Přijmout sebe samotného může člověk jen tehdy, pokud je opravdu autentický,“ říká Delevigne v podcastu.

„Nikdy jsem sama na sebe nebyla pyšná. Zlomilo se to až ve chvíli, kdy jsem se přestala stydět za svou vlastní sexualitu,“ říká modelka, která se v poslední době snaží bojovat proti různým tabu spojovaným s ženskou masturbací.

„I z toho důvodu jsem se před dvěma lety stala spolumajitelkou značky sexuálních pomůcek. Chtěla jsem otevřít konverzaci o sebeuspokojování a o tom, co pro nás ženy znamená. Znám spoustu mužů, kteří mi řekli, že přímo zbožňují dívat se na svou partnerku přitom, když používá erotické pomůcky. Připadá mi to opravdu sexy a krásné. Pořád však existuje mnoho lidí, pro které je debata o sexu očividně dost nepříjemná,“ řekla.

Cara Delevingne si v dospívání ubližovala a uvažovala o sebevraždě

Během rozhovoru popsala Cara Delevingne také svůj nepříjemný zážitek ze střední školy. „Masturbovala jsem v bazénu pomocí trysek. Spolužačka mě přitom viděla a všem to pak řekla. Příšerně jsem se tehdy za své vzrušení styděla,“ vzpomíná.

Ženy podle ní nikdo neučí tomu, aby přemýšlely nad tím, že jejich touhy jsou rovnocenné s těmi mužskými. „Uspokojení ženy je mnohdy až na posledním místě. Někomu dáte své tělo a nepřemýšlíte přitom nad tím, že byste měli také dosáhnout orgasmu. Alespoň já jsem to tak sama dříve měla,“ říká.

Delevingne promluvila i o tom, že v minulosti vážně zvažovala plastickou operaci. Nakonec se však rozhodla, že ji nepodstoupí. „Odmalička jsem toužila po velkých ňadrech. A styděla jsem se za ta svá, dost nestejnoměrná prsa. Pak mi ale došlo, že kdybych takový zákrok podstoupila, styděla bych se o něm mluvit. Myslím si, že mladé holky a kluci by měli vědět, že některé věci nám příroda zkrátka nenadělí a že je to tak v pořádku,“ dodala modelka.

9. října 2017