Anna Linhartová, dcera Jitky Asterové, a Aňa Geislerová - Tisková konference k

Anna Linhartová, dcera Jitky Asterové, a Aňa Geislerová - Tisková konference k filmu Nevinnost (leden 2011) | foto: Marek NavrátiliDNES.cz

Zrzce Geislerové roste konkurence, dcera Jitky Asterové

  • 46
Režisér Jan Hřebejk má zřejmě slabost pro zrzky. V novém snímku Nevinnost obsadil do hlavních rolí hned dvě: šestnáctiletou dceru Jitky Asterové Annu Linhartovou a Aňu Geislerovou, které tak roste konkurence. Tedy minimálně v barevné škále vlasů.

"Bylo to pro mě těžké, šíleně jsem se styděla. A i teď mám pocit, že jsem to nezvládla, jak jsem chtěla. Jsem opravdu šílený nervák. Naštěstí pan režisér Hřebejk ví, jak člověka uklidnit. Točilo se mi s ním příjemně," řekla iDNES.cz Anna Linhartová, kterou si režisér vyhlédl na Pražské konzervatoři, kde studuje.

Ve filmu Nevinnost, v němž se kromě Geislerové představí i Luděk Munzar, Ondřej Vetchý či Zita Morávková, se dcera Jitky Asterové představí v roli mladé dívenky, s níž si opravdová láska nestačila ještě potykat.

Jan Hřebejk, Anna Linhartová, Aňa Geislerová, Vladivojna La Chia a Ondřej Vetchý

Jan Hřebejk, Anna Linhartová, Aňa Geislerová, Vladivojna La Chia a Ondřej Vetchý

Zajímavostí je, že se Anna dostala k herectví spíše náhodou. Přestože ji mohly ovlivnit geny, původně chtěla vystudovat uměleckoprůmyslovou školu.

"Tam jsem se nedostala, na konzervatoř mě naopak vzali hned," vysvětluje a jedním dechem dodává, že ji maminka od práce herečky nijak neodrazovala, ale ani nijak výrazně nepodporovala.

"Máma mě nijak neovlivňovala, protože ví, že herečkou jsem být nechtěla. Když mě ale vzali na konzervatoř, jenom řekla, že asi mám nějaký talent. A ať ho zúročím. Toho se budu držet. Kdyby herecké práce nebylo dost, myslím na zadní vrátka. Vrhla bych se na scenáristiku. A kdyby to taky nevyšlo, mám jeden malý sen - stát se šéfkuchařkou. Ráda vařím," dodala se smíchem šestnáctiletá Linhartová.

Jitka Asterová s dětmi Annou a Adamem

Jitka Asterová s dětmi Annou a Adamem

Kromě šestnáctileté Anny vychovává Jitka Asterová ještě desetiletého syna Adama.