Módní hattrick Kate. Vévodkyně na křtiny nosí stejnou značku

  • 10
Vévodkyně z Cambridge Kate (36) oblékla na křest svého nejmladšího potomka prince Louise šaty své oblíbené značky Alexander McQueen. Stejný módní dům zvolila také na křtiny princezny Charlotte v roce 2015 i prince George před pěti lety.

Manželka prince Williama (36) má značku Alexander McQueen ve velké oblibě. Navrhli pro ni svatební róbu a v jejím šatníku je spousta kousků od šatů, přes kostýmy až po kabáty.

Vévodkyně Kate měla v pondělí na křtinách prince Louise na hlavě kousek od Jane Taylorové. Více něž klobouček připomíná masivní čelenku, která byla zdobená květy z hedvábí a perličkami. Na slavnostní událost oblékla jednoduché bílé šaty s výstřihem do V a nabíranými rukávy. Outfit doplnila lodičkami od další oblíbené značky Jimmy Choo.

Před třemi lety měla Kate na křtinách princezny Charlotte bílé kabátové šaty Alexander McQueen s límečkem a opět nechyběl klobouček od Jane Taylorové. 

5. července 2015

Na křtu nejstaršího syna George v roce 2013 měla Kate opět model značky Alexander McQueen, ale tenkrát zvolila jinou barvu. Smetanové šaty s volány doplnila kloboučkem s názvem Georgie. Na stránkách Jane Taylorové je tento model popsaný jako baret ze sisalové látky, doplněný růží z hedvábné organzy a závojem.

12. dubna 2013

Který model Kate se vám líbí nejvíc?

celkem hlasů: 1644

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 neděle 11. listopadu 2018. Anketa je uzavřena.

Křtiny princezny Charlotte v roce 2015
Křtiny princezny Charlotte v roce 2015 989
Křtiny prince Louise v roce 2018
Křtiny prince Louise v roce 2018 385
Křtiny prince George v roce 2013
Křtiny prince George v roce 2013 270

Alexander McQueen

Jeden z nejznámějších britských módních návrhářů Alexander McQueen spáchal v roce 2010 sebevraždu

McQueen byl nejmladší ze šesti dětí londýnského taxikáře. V 16 letech nastoupil do učení do tradiční krejčovské filmy Anderson and Shephard na londýnské ulici Savile Row. Postupně se vypracoval, založil svou firmu a začalo se mu říkat "chuligán britské módy". V roce 1996 se stal hlavním návrhářem pařížského módního domu Givenchy.

Alexander McQueen s Naomi Campbellovou

Kate Middletonové v šatech z dílny Alexander McQueen

Čtyřikrát se stal britským návrhářem roku a v roce 2003 dostal řád Britského impéria. McQueen se netajil svou homosexualitou a označoval se za "růžovou ovci rodiny". 

Měl butiky v Londýně, New Yorku, Los Angeles, Miláně i Las Vegas. Jeho modely nosily celebrity jako Nicole Kidmanová, Penélope Cruzová, Sarah Jessica Parkerová, Rihanna či Björk a Lady Gaga.

Po návrhářově smrti majitelé společnosti Gucci potvrdili, že značka Alexander McQueen bude pokračovat a kreativní ředitelkou se stala návrhářka Sarah Burtonová. Ta vytvořila svatební šaty Kate Middletonové na královskou svatbu s princem Williamem v roce 2011.


Britská královská rodina