Hradilek slavil zlato dováděním v bazénu a polibkem od pořádného samce

  • 4
Kajakář Vavřinec Hradilek má hned několik důvodů k oslavám. Na mistrovství světa ve vodním slalomu získal zlatou medaili a rovněž se stal kmotrem lachtaní samičky v pražské zoo. Mezi gratulanty se zařadil také samec Meloun.

Lachtaní slečna dostala jméno Wendy. Světový šampion a kmotr mláděte Vavřinec Hradilek přímo v bazénu lachtanů předvedl, co ve vodě umí. Po skluzavce sjel na kajaku do bazénu a udělal eskymácký obrat bez pádla. Společnost mu dělala maminka Wendy Abeba.

"Je pro mě čest křtít mládě tak nádherného zvířete právě v pražské zoo, kterou považuji za jednu z nejlepších na světě," prohlásil Hradilek, který v sobotu získal zlato na mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze (více zde).

Odměnou za první místo na světovém šampionátu byla pro mistra světa také pusa od hrdého lachtaního otce Melouna. Dostal také plyšového "zlatého" lachtana.

Wendy se narodila letos v květnu. Už před dvěma lety přišel v pražské zoo na svět její bratr Bert. Než se však lachtaní slečna dostala v srpnu do venkovního bazénu, musela se naučit plavat ve vaně.

"Lachtaní mláďata se narodí se smáčivou srstí a neumí plavat. Spadne-li tedy takové lachtaní mládě do vody, utopí se," popsal chovatel lachtanů Jakub Mezei (více zde).

28. května 2013