Těhotná Halle Berry (10. dubna 2013)

Těhotná Halle Berry (10. dubna 2013) | foto: AP

Halle Berry to dokázala, v Kalifornii ochrání děti před bulvárem zákon

  • 8
Slavné americké herečky v srpnu vyzvaly kalifornské úřady, aby zpřísnily zákon proti bulváru, který prý nedostatečně chránil jejich děti. A uspěly. Kalifornský guvernér Jerry Brown podepsal místní zákon, který má potomky slavných rodičů před dotěrnými fotografy ochránit.

Zákon zpřísňuje maximální postih za pronásledování dětí celebrit z půl roku na rok vězení, pokutu pak z tisíce na 10 tisíc dolarů, tedy asi 192 tisíc korun.

K přijetí zákona vyzývala hlasitě hlavně herečka Halle Berry a další známé matky. Během srpnového vystoupení před zákonodárci si emotivně stěžovaly na houfy paparazzi fotografů.

"Jako rodiče nemáme k dispozici žádné zákonné prostředky, jak děti ochránit. Tento zákon nám vrátí naše práva," prohlásila slavná držitelka Oscara a dodala, že kvůli neustálé přítomnosti pokřikujících fotografů, snažících se ulovit ten nejlepší snímek, se její dcera Nahla začala bát chodit do školy.

Halle Berry s dcerou Nahlou

"Nechci, aby mé děti traumatizovaly zástupy řvoucích, zákony porušujících fotografů, kteří se usídlí všude, kde se pohybujeme," uvedla manželka Bena Afflecka, herečka Jennifer Garnerová. Je si vědoma toho, že si vybrala dráhu herečky, k čemuž popularita patří, nicméně její děti si nic takového nezvolily.

Guvernér Brown, který ve svém prvním funkčním období na přelomu 70. a 80. let chodil se zpěvačkou Lindou Ronstadtovou, podepsal zákon bez komentáře.

Proti zákonu se stavělo kalifornské sdružení vydavatelů a další profesní skupiny z obavy, že by nová pravidla mohla omezovat fotoreportéry při pokrývání zpravodajských událostí.

,