Vévodkyně Meghan, princ Harry a královna Alžběta II. na udílení ocenění Queen's...

Vévodkyně Meghan, princ Harry a královna Alžběta II. na udílení ocenění Queen's Young Leaders Awards (Londýn, 26. června 2018) | foto: AP

Markle požádá královnu, aby vyřešila jeho rodinné problémy s Meghan

  • 48
Thomas Markle (74) se opět rozpovídal o své dceři Meghan (37), z níž se po svatbě s princem Harrym (34) stala vévodkyně ze Sussexu. Jelikož s ním dcera kvůli jeho excesům s bulvárem nemluví, chce bývalý osvětlovač intervenovat u britské královny Alžběty II. (92).

Markle doufá, že královna jeho dceři domluví, a ona s ním opět začne komunikovat. V televizi ITV si postěžoval, že mu Meghan ani neposlala vánoční přání. „Ocenil bych cokoliv, co by udělala, a myslím, že by ráda vyřešila problémy v rodině. Všechny rodiny, královské, nebo jiné, jsou stejné a lidé by měli být spolu hlavně v období svátků,“ prohlásil Thomas Markle.

Kensingtonský palác zatím nejnovější rozhovor otce vévodkyně ze Sussexu nekomentoval. 

Thomas Markle tvrdí, že by rád, kdyby si s Meghan opět k sobě našli cestu a měli spolu možná lepší vztah než dosud.  „Moc miluji svou dceru a ona to musí vědět,“ vzkázal Markle manželce prince Harryho.

Meghan přestala s otcem komunikovat po sérii jeho rozhovorů s bulvárem, kde se navážel do královské rodiny. Tvrdil, že jeho dcera je v paláci nešťastná, vyděšená a je na ni vyvíjen přílišný tlak. Královskou rodinu přirovnal k sektě.

„Jsou jako scientologové nebo rodiny z filmu Stepfordské paničky. Když slyší, že někdo něco řekne, zamknou dveře, zatáhnou závěsy a prsty si ucpou uši, aby nemuseli poslouchat. Možná, že mají i tajné podání ruky! Nemůžete se jich nic zeptat, protože vám neodpoví,“ řekl bývalý filmový osvětlovač pro list The Sun poté, co si již dříve stěžoval, že dcera s ním nemluví. 

Meghan Markle a její matka Doria Raglandová

Princ Charles a nevěsta Meghan Markle 

Problémy s Thomasem Marklem se objevily už před květnovou svatbou jeho dcery s princem. Nechal se nafotit pro bulvár, jak si zkouší oblek na svatbu, cvičí, aby na slavný den zhubl, a jak na internetu zadal do vyhledávače jméno své dcery.

Všechno bylo zinscenováno a on ochotně spolupracoval s bulvárem, za což dostal tučný honorář. Na královskou svatbu do Windsoru nakonec nepřijel, údajně kvůli operaci srdce. Meghan pak k oltáři přivedl otec ženicha, princ Charles. 

16. ledna 2018

Královská svatba Harryho a Meghan

Sledovat další díly na iDNES.tv

Britská královská rodina