Pohřeb Karla Svobody ve strašnickém krematoriu - děti Karla Svobody z prvního manželství Jana a Petr

Pohřeb Karla Svobody ve strašnickém krematoriu - děti Karla Svobody z prvního manželství Jana a Petr | foto: Petr Pilař

Svobodovy děti popírají tahanice o majetek

  • 66
Již několik dní plní titulní stránky bulvárních novin spekulace o nevraživosti mezi Vendulou Svobodovou a dětmi zesnulého skladatele Karla Svobody z prvního manželství. Dcera Jana a syn Petr však jakékoliv neshody odmítají.

"Důrazně odmítáme jakékoliv spekulace o našich vzájemných neshodách," napsali Jana a Petr v prohlášení, které zaslali iDNES.cz.

"Nechceme, aby údajné tahanice, které naplňují titulky bulváru, překryly pozitivní vzpomínky na našeho otce," uvádějí sourozenci.

Jana a Petr svým vyjádřením reagují na články z poslední doby. Podle některých médií totiž mezi nimi a Vendulou Svobodovou začala válka o dědictví. Ve hře jsou především Svobodovy firmy, práva na hudbu a také vila v Jevanech, kde Petr Svoboda v současné době bydlí.

Sourozenci ale jakékoliv tahanice o majetek a peníze popírají a tvrdí: "Dědické řízení probíhá standardním způsobem."

Vyhrocovat vztahy v rodině nechtějí především kvůli malému Kubovi, který nyní žije se svou matkou Vendulou v panelákovém bytě v Říčanech. - více zde 

"Jakub je náš bratr, jeho dětství zasáhla tragédie a naším společným přáním je, aby v nás měl oporu," uzavírají Jana a Petr.

Sebevražda Karla Svobody