Moderátorka Světlana Witowská

Moderátorka Světlana Witowská | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

O novém vztahu jsem svého manžela informovala, říká Světlana Witowská

  • 262
Moderátorka Světlana Witowská (47) kromě konce v hlavních zpravodajských pořadech České televize řeší také nový vztah. Prostřednictvím své právničky potvrdila rozchod s manželem Petrem a zároveň vyloučila, že za odchodem z Událostí a Událostí, komentářů je její nový partner.

„Vzhledem k tomu, že mé manželství s Petrem Witowskim bylo formálně ukončeno začátkem roku po vzájemné dohodě, mám za to, že mám právo navázat nový vztah, o kterém jsem stále ještě manžela informovala a ke kterému se dál vyjadřovat nebudu. Prosím o zachování soukromí mého i nezletilého syna,“ uvedla pro iDNES.cz Světlana Witowská prostřednictvím právničky Lenky Radoňové.

Moderátorčiným novým přítelem je podle bulváru bývalý velvyslanec v Rusku a USA Petr Kolář (57), který je aktuálně poradcem budoucího možného prezidentského kandidáta generála Petra Pavla. 

Podle Witowské její odchod ze zpravodajských pořadů nemá nic do činění s novým partnerem, se kterým ji fotografové Blesku vyfotili na výletě v jižních Čechách. „K důvodům svého odchodu z hlavní zpravodajské relace jsem se již opakovaně vyjádřila, chci mít dost času na nezletilého syna. O mém dalším zařazení v rámci ČT jednáme. Vedení televize bylo o mých soukromých záležitostech s předstihem informováno,“ stojí dále v prohlášení moderátorky.

Světlana Witowská absolvovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, kariéru začínala v ČTK a v deníku Mladá fronta DNES.

Do České televize nastoupila v roce 1996. Mezi lety 2005 a 2010 pracovala v TV Prima a moderovala hlavní zpravodajskou relaci. Poté se vrátila zpět do České televize, kde moderovala od roku 2014 pořad Interview 24. Hlavní zpravodajskou relaci České televize Události moderovala dva roky. V roce 2018 získala novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského.

Moderátorka Světlana Witowská

Výrazně na sebe upozornila v roce 2018 před prezidentskou volbou, kdy úspěšně moderovala diskusi dvou prezidentských kandidátů Miloše Zemana a Jiřího Drahoše. Sklidila za to uznání veřejnosti i odborníků.

Je autorkou knížky Hlavou proti zdi, ve které vyzpovídala legendární moderátorku Kamilu Moučkovou.

Z prvního manželství se sportovním komentátorem Robertem Zárubou má Witowská syna Viktora (19). V roce 2010 se stala manželkou Petra Witowského, který je ředitelem Dopravního podniku hlavního města Prahy a dříve působil v řadě bank včetně České spořitelny. Spolu mají syna Filipa (8).