Švédská princezna Madeleine

Švédská princezna Madeleine | foto: Profimedia.cz

Princezna Madeleine: Život v Americe si platím sama a není to luxus

  • 18
Devětadvacetiletá švédská princezna Madeleine většinu roku žije v New Yorku. Domů se přiletěla podívat na svoji neteř Estelle, která se korunní princezně Victorii narodila v únoru. Mladší z královských sester prozradila, že v Americe nežije v luxusu, jak o ní tvrdí některá bulvární média.

Princezně Madeleine vyčítají, že místo toho, aby se věnovala své rodině, tráví hodně času v New Yorku a užívá si.

"Je mi líto, když tvrdí, že vedu přepychový život a nedělám nic kromě nakupování a chození po restauracích," prohlásila princezna v rozhovoru, který zveřejnil královský palác.

Madeleine žije v New Yorku od duba 2010, kdy se rozešla s přítelem Jonasem Bergströmem. Pracuje pro charitativní organizaci Childhood, kterou založila její matka.

"Pobyt v New Yorku si platím z vlastní kapsy. Nic nedostávám ani od organizace Childhood," brání se Madeleine, která hodlá za oceánem zůstat i další rok. "Skutečnost, že teď místo Švédska žiji spíše v USA, neznamená, že by se změnila moje role princezny. Ale v práci pro Švédsko budu pokračovat v Americe."

O své neteři, která se princezně Victorii a jejímu manželovi Danielovi narodila koncem února, mluví mladší švédská princezna jen v superlativech.

Švédská princezna Victoria, její manžel Daniel a dcera Estelle (26. března 2012)

"Estelle je malý zázrak, jako jsou všechny děti. Je neuvěřitelně hezké být tetou. Jsem tak hrdá a těším se za Victorii a Daniela. Vůbec nevím, jak často jsem byla v tyto dny v paláci Haga. Bylo opravdu těžké odejít," prozradila princezna, která se do USA vrátila i kvůli svému příteli, kterým je finančník Chris O'Neill.