Štěpánka Duchková se syny

Štěpánka Duchková se syny | foto: nadace Divoké husy

Musí platit pravidla, jinak bych se zbláznila, říká o výchově Duchková

  • 6
Moderátorka Štěpánka Duchková (45) přiznala, že při výchově osmiletých dvojčat musí být občas rázná, aby všechno dobře fungovalo. Pak když prostě zavelí, její muži poslouchají jako hodinky.

„To víte, lehké to nebylo, není a ani nebude. Já jsem si výchovu ulehčila tím, že všechno, co jsme dělali, jsme dělali dohromady a najednou. Synové museli chodit stejně spát, stejně vstávali, jedli. Všechno ve stejnou dobu,“ prohlásila.

Fotogalerie

Moderátorka tato pravidla prý zavedla úplně od začátku a prostě to muselo fungovat. „To bych se jinak zbláznila, kdyby každý spal jindy, každý jedl jindy. No to vůbec, to nejde,“ míní.

Práci i výchovu dětí se moderátorce daří propojit bez větších problémů, za což vděčí také rodině. Pomáhala jí maminka i manžel. „Díky tomu jsem na děti měla vždycky dost času. I teď pořád mám a opravdu i ve volném čase jsem nejraději s nimi,“ řekla moderátorka, která si nově oblíbila golf, kam bere i syny. „Ještě si chci kluků užít, tak jsem to vymyslela tak, abychom mohli hrát všichni společně. Je mi totiž jasné, že za pár let mi řeknou: Čau mami! No a budou pryč.“

Štěpánka Duchková zatím u synů nepozoruje známky toho, že by se jednou plánovali vydat v jejích šlépějích. „Výmluvní jsou po mně a jsou zvyklí od malička na kameru, fotoaparáty, mikrofon, takže nic je nezaskočí. Na druhou stranu zatím nevidím nějaký zájem pracovat v médiích. Oni chtějí být zubaři, což by se mi rozhodně víc líbilo i hodilo,“ prohlásila.

Štěpánka se maminkou dvojčat stala v roce 2009: