Pavel Šporcl věnoval závěr turné Václavu Havlovi

Pavel Šporcl věnoval závěr turné Václavu Havlovi | foto: Lenka HatašováiDNES.cz

Šporcl koncert nezrušil, k poctě Havlovi se připojil i Gott

  • 36
Závěrečný koncert turné Pavla Šporcla v pražské Lucerně poznamenalo úmrtí Václava Havla. Houslista uvažoval, zda vzhledem k této smutné události koncert zrušit, nakonec se ale rozhodl ho odehrát a věnovat ho právě bývalému prezidentovi.

"Měl jsem spoustu telefonátů, zda se vystoupení vzhledem k té smutné události vůbec bude konat, ale nakonec jsme se rozhodli nic nerušit. Naopak, svůj koncert bych rád věnoval poctě Václava Havla," promluvil k vyprodané Lucerně z pódia známý houslista.

Během jeho vystoupení s teplickou filharmonií a s cikánskou kapelou Romano Stilo dorazil do sálu i Karel Gott. Ten ze svého místa v lóži přímo u pódia uctil zesnulého prezidenta potleskem vstoje, stejně jako zbytek Lucerny.

Umění Pavla Šporcla obdivuje i Karel Gott

Pavel Šporcl

"S Václavem Havlem jsem se osobně moc neznal, spíš skrz jeho tvorbu, například jeho hru Odcházení hrálo i Jihočeské divadlo, kde je členem souboru můj otec," vzpomíná Šporcl.

Během tří dnů státního smutku už ho žádný koncert nečeká a soustředí se teď především na to, aby připravil svým dětem krásné Vánoce.

Pavel Šporcl s manželkou

V poslední den roku bude vystupovat v přímém přenosu televize Prima, pak už ho čekají koncerty v Německu, Francii a Číně.