Lance Armstrong

Lance Armstrong | foto: Profimedia.cz

Slavný cyklista Armstrong má páté dítě, narodila se mu dcera

  • 11
Americký cyklista Lance Armstrong se stal popáté otcem. Sedminásobný vítěz Tour de France se na internetovém serveru Twitter pochlubil, že jeho přítelkyni se dnes narodila dcera Olivia Marie.

Devětatřicetiletý Armstrong už má se svou současnou partnerkou osmadvacetiletou Annou Hansenovou syna Maxe, který se narodil loni.

S bývalou manželkou Kristen má syna Luka a dvojčata Isabelle Rose a Grace Elizabeth. Všechny se narodily ze vzorku spermatu, který si nechal cyklista zmrazit poté, co u něj v roce 1996 diagnostikovali rakovinu varlat.
Tehdy věřil, že už nebude nikdy mít děti přirozenou cestou. Olivia je ale už druhým potomkem počatým normálně.

Lance Armstrong v cíli Tour de France 2010.Lance Armstrong v Praze 2004

Známý cyklista informoval své fanoušky o dalším dítěti na sociálním síti Twitter v květnu. I když ještě nevěděl, jestli se narodí syn Jack nebo dcera Olivia, založil účet na internetu, odkud dítě psalo už z maminčina břicha. "Mám dvě ruce, dvě nohy, mám i přezdívku. Jsem teď velký jako citron, měřím 3,5 palce, vážím 1,5 unce. Uvidíme se v říjnu," zněl vzkaz ještě nenarozeného dítěte.

Jestli počtem dětí vyrovná počet triumfů na Tour de France zatím není jisté. Žádné zdravotní komplikace tomu ale podle všeho nebrání.

,