Tanečníci Michal Kurtiš a Alice Stodůlková účinkují ve hře Moucha na zdi

Tanečníci Michal Kurtiš a Alice Stodůlková účinkují ve hře Moucha na zdi | foto: Lenka HatašováiDNES.cz

Sexy blondýnka Alice Stodůlková se ze StarDance protančila do divadla

  • 11
Půl roku po vítězství v taneční soutěži je Alice Stodůlková, která byla partnerkou herce Pavla Kříže, pořád v jednom kole. Přestěhovala se do Prahy, natáčí pořady v televizi, a dokonce se objeví v divadle. S tanečním partnerem Anety Langerové Michalem Kurtišem budou účinkovat ve hře Moucha na zdi.

První místo v taneční soutěži změnilo Alici Stodůlkové život. Přestěhovala se z Komorní Lhotky do hlavního města a má spoustu práce. Učí choreografii, tancuje a znovu se objeví v televizi.

"Budu natáčet pořad pro děti o fyzice, kde bude téma těžiště a já v něm budu předvádět taneční pózy. V dalším pořadu o češtině s Alešem Cibulkou si zase budeme povídat o tancování," prozradila.

Michal Kurtiš a Alice Stodůlková účinkují v divadle ve hře Moucha na zdi

Tanečnice je natolik vytížená, že si pomalu nenajde ani chvilku pro sebe. Stihla však absolvovat s maminkou dovolenou v Turecku. "Byly jsme tam týden. Mně bylo jedno, kde to bude, hlavně abych měla sluníčko a moře. Další dovolenou ale už asi nestihnu, kvůli práci jde všechno stranou," řekla.

Pavel Kříž a Alice Stodůlková – finále StarDance IV (18.12. 2010)

Aneta Langerová a Michal Kurtiš – finále StarDance IV (18.12. 2010)

Stodůlkové taneční partner ze show Pavel Kříž tráví víc času v Kanadě, kam kdysi emigroval a kde se dnes coby psychoterapeut stará o lidi s Alzheimerovou chorobou. Proto spolu ani nejsou v kontaktu. Ale s tanečním partnerem zpěvačky Anety Langerové budou od října vystupovat v hře Moucha na zdi.

Michal Kurtiš, Dagmar Bláhová, Alice Stodůlková a Vladimír Kratina ve hře Moucha na zdi

"Dostala jsem nabídku, abych v ní účinkovala. Jsou tam role tanečníků a já jsem si jako partnera vybrala Michala. Docela jsem se v té hře našla. Někdy je to skutečně tak, že když partneři spolu tancují od mládí, pak zůstanou společně také žít. Častokrát se ale ukáže, že jim to už v životě nefunguje jako na parketě," dodala.

Dagmar Bláhová, tanečníci Alice Stodůlková a Michal Kurtiš v hře Moucha na zdi

Stodůlková s Kurtišem ve hře vystupují jako mladší alter ega manželského páru, bývalých tanečníků. Hrají je Dagmar Bláhová a Vladimír Kratina, který se také objevil v taneční show.

"Já nejsem žádný tanečník, ale obdivovala jsem moji kolegyni Danu Batulkovou, která StarDance vyhrála v roce 2008, že to fyzicky zvládá," prozradila Bláhová, jejíž Intimní divadlo hru uvádí. "Hra vznikla v Austrálii v době, když jsem tam žila. Je o vztazích mezi mužem a ženou. S Vladimírem hrajeme manžele ve výslužbě, jsme takoví 'dojemní blbci' a jako jejich mladší verze jsou tam tanečníci."

Vladimír Kratina a Dagmar Bláhová (Moucha na zdi)
Alice Stodůlková, Vladimír Kratina, Dagmar Bláhová a Michal Kurtiš společně

Alice Stodůlková, Vladimír Kratina, Dagmar Bláhová a Michal Kurtiš společně účinkují ve hře Moucha na zdi.

Pražská premiéra hry Moucha na zdi bude 12. října a divadelní společnost s ní pak bude cestovat po celé České republice.