Sexuolog Radim Uzel převzal státní vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana....

Sexuolog Radim Uzel převzal státní vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana. (Praha, 7. března 2022) | foto: Profimedia.cz

Sexuolog Radim Uzel bojující s rakovinou skončil v nemocnici

  • 14
Známý český sexuolog Radim Uzel (82) byl hospitalizován. Poté, co mu loni lékaři diagnostikovali rakovinu žaludku, podstoupil dvě operace jícnu a chemoterapie. Ještě začátkem března převzal od prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání.

„Jsem opravdu velice vážně nemocen. Jsem v nemocnici,“ potvrdil ve čtvrtek informaci o své hospitalizaci Radim Uzel pro web Extra.cz bez dalších podrobností.

Gynekolog, sexuolog a popularizátor sexuologie má vážné zdravotní problémy od podzimu 2020, kdy čelil velmi těžkému průběhu covidu a kvůli plicní embolii byl na hranici života a smrti.

„Třetí den jsem se začal dusit. A tak bylo jasné, že to sám doma nezvládnu. Odvezli mě do vojenské nemocnice. To jsem už cítil, že na mě sáhla smrt,“ popsal tehdy ve 13. komnatě České televize chvíle, kdy už se loučil se životem.

„Nakonec to vypadá, že umřu. Strach ze smrti nemám. Nakonec umřeme všichni. Jen přitom nechci mít moc velké bolesti. Ale to už dnes dokážou zařídit. Jako lékař mohu trošičku odhadnout, kolik mi zbývá času. Řekl bych tak do roka a do dne. Co naděláte,“ řekl Radim Uzel koncem března tohoto roku v rozhovoru pro pořad Showtime. 

Sexuolog Uzel promluvil o pocovidové plicní embolii i nevlastním otci

„Loni mi odešla manželka Helena (†76). Byli jsme spolu přes padesát let. Všechny statistiky říkají, že úmrtí stálého partnera je největším stresem, který vás může potkat,“ vysvětluje.

„Na mou nemoc, která tu stále je a pokračuje, přišli v Motole po gastroskopii, při které objevili polyp. Z toho při následné histologii zjistili, že je to rakovina. Pokoušeli se to dokonce operovat, dvakrát se to nepodařilo. Jícen se onkologickou léčbou jakž takž ještě drží, ale moc života už ve mně není,“ dodal Radim Uzel.