Kevin Sorbo (září 2018) | foto: Profimedia.cz

Seriálový Herkules slaví 60 let, nástupcem Schwarzeneggera se nestal

  • 9
Americký herec Kevin Sorbo oslaví v pondělí 60. narozeniny. Svět ho zná především jako Herkula ze stejnojmenného seriálu. Ten ho měl vyhoupnout mezi hvězdy akčních filmů, což se ovšem nestalo.

Kevin Sorbo se nejdřív živil jako model. Nedávno prozradil, že na toto období nemá nejlepší vzpomínky a zmínil, že zažil i sexuální obtěžování. Snažil se ho získat slavný návrhář Gianni Versace. Když mu sdělil, že není homosexuál, nijak to prý návrháře neodradilo. „Proto se mi líbíš. Nejsi zženštilý. Jsi pořádný chlap,“ řekl mu prý Versace s tím, že v životě se má zkusit všechno. Sorbo odmítl a práci u něj nedostal.

Začal se ovšem prosazovat v malých rolích v televizi. Modrooký urostlý svalovec ovládal bojová umění, šerm i jízdu na koni, takže většinou nepotřeboval ani dubléra, a stal se tak favoritem na následovníka Arnolda Schwarzeneggera. Tím se ovšem nakonec nestal. Známý zůstal jen díky seriálům.

Měl hrát Supermana, ale o roli ho nakonec připravil Dean Cain. Uvažovalo se o něm taky jako o agentu Foxu Mulderovi v Aktech X, ale tuto roli nakonec také nezískal a proslavil se v ní David Duchovny.

Herec s norskými předky se tak prosadil až v roce 1994 jako Herkules v televizním filmu Herkules a Amazonky, krátce poté následoval úspěšný seriál o bájném hrdinovi se Sorbem v hlavní roli.

Kevin Sorbo je ženatý se Sam Jenkinsovou už 20 let.

Ten mu byl osudným i v osobním životě. Seznámil se totiž při jeho natáčení s herečkou Sam Jenkinsovou, s níž letos slaví 20. výročí svatby. Mají spolu tři děti.

Ačkoli už Sorbo dávno není sexy svalovec, dál je obsazován hlavně do akčních snímků. Objevil se ovšem například i ve fantasy sérii Mythica.

,