Šaty odhalovaly těla modelek

Byl to rafinovaný večer: šaty, kalhoty, tílka a plavky na módní přehlídce jednačtyřicetiletého londýnského návrháře Owena Gastera spíše odkrývaly než zakrývaly těla modelek. Nikoho z diváků to však nepobuřovalo, přehlídka se uskutečnila jako jedna z doprovodných akcí Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech v historické budově Lázní I, která na přechodnou dobu dostala jméno Villa Premiere. Klub, který zde vznikl zejména pro mladé a volnomyšlenkářské návštěvníky festivalu, je natolik "free", že sem polooděné modelky dokonale zapadly. Podívejte se na bohatou fotogalerii.

Svůdné manekýny byly oděny v elastickém a průhlednému materiálu. Návrhář se vyřádil na dlouhých rozparcích, hlubokých dekoltech a ani s decentností barev si starosti nedělal. Převládaly letošní módní odstíny: jasná růžová, fialová, modrá a stříbrná.

Přehlídka, která byla součástí Nextra Party v Karlových Varech, začala ukázkou plavek bikinového střihu, poté přišlo na řadu extravagantní oblečení "pro každý den" a na závěr hodně odvážné společenské a večerní šaty. Večeru dodávali atmosféru dýdžejové z Velké Británie - DJ´s Bluze, Fabio a jejich český kolega Liquid A. Každou z modelek, které procházely bouřícím publikem, čekal uznalý aplaus, pískot a výskot.

Modely britského návrháře Owena Gastera si můžete prohlédnout do konce srpna v The British Council Window Gallery v Praze 1.

Stříbrný overal

Bílé elastické tílko a kalhoty z lesklého materiálu

Pouzdrové růžové šaty z průhledného materiálu na blonďaté modelce dokonale vynikaly.

Antracitové sako z lesklého materiálu se stříbrnými doplňky

Tílko z kožešiny

Trojice modelek

Fialové šaty s provázkovým řešením zadního dílu

Pouzdrové fialové šaty z lesklého materiálu

Bílé elastické tílko s moudrou sukní

Černé šaty

Průhledné černé šaty

Svůdné fialové šaty z profilu

Zelené bikiny

Hnědé bikiny

Odhalený dekolt

Černé šaty

Modelka se zápasníkem

Stříbrný model

Průsvitné černé šaty

Šaty na ramínka