Vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonová

Vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonová | foto: Profimedia.cz

Fergusonová lituje, že nesměla na královskou svatbu, viní ale jen sebe

  • 8
Skandály pronásledovaná vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonová přiznala v Show Oprah Winfreyové, jak moc ji mrzí, že nemohla být spolu se svými dcerami na královské svatbě. Rozhodnutí rodiny ale chápe a peskuje sama sebe za minulé přešlapy, které z ní u britského královského rodu udělaly nežádoucí osobu.

"Myslím, že jsem cítila, že jsem se dostala do fáze, kdy mi připadalo, že jsem naprosto bezcenná, je docela správné, že mě nepozvali. Proč by mě měli pozvat?" řekla Fergusonová.

Jakmile se dozvěděla, že na rozdíl od svých dvou dcer nedostane na královskou svatbu pozvání, odletěla do Thajska a vše sledovala v televizi. Ten den trávila sama, odmítla i nabídku na komentování svatby od jedné televizní stanice.

"Bylo to hrozně těžké. Protože jsem tam chtěla být s dcerami a oblékat je a jít jako rodina. A taky to bylo hrozně těžké, protože poslední (královská) nevěsta kráčející tam k oltáři jsem byla já," řekla.

Princ Andrew se svými dcerami Eugenií (vlevo) a Beatrice (vpravo)

V pátek 29. dubna prý zpytovala svědomí. "Cítila jsem, že jsem se sama vyloučila svým chováním, minulostí, až jsem si svým způsobem oblékla drátěnou košili a bičovala se většinu dne přemýšlením a litováním, proč jsem udělala takovou chybu? Proč jsem udělala tolik chyb? Tím jsem strávila dobré tři hodiny," prozradila.

Fergusonová, která má stále titul vévodkyně z Yorku, ale přišla o postavení princezny, byla minulý rok zachycena na videonahrávce, na níž za 40 tisíc dolarů slibovala zajistit přístup k princi Andrewovi. Tato epizoda následovala po skandálních fotografiích z roku 1992, na nichž byla nahoře bez a její prsty u nohou měl v ústech texaský podnikatel.

,

Britská královská rodina