J.K. Rowlingová a její neposlušné šaty - Předávání knižních cen v Londýně

J.K. Rowlingová a její neposlušné šaty - Předávání knižních cen v Londýně | foto: Profimedia.cz

Rowlingovou zlobily bujné vnady, zasahovat musel přítel

  • 16
Spisovatelka J. K. Rowlingová prožila ve středu večer pěkně horké chvilky. Na slavnostním předávání knižních cen ji neustále zlobily krásné fialové šaty. Pomocnou ruku - a to doslova - musel dokonce nabídnout její přítel.

Autorka knížek o Harrym Potterovi si během slavnostního večera odnesla speciální cenu za výjimečný přínos - takovéhoto ocenění se dočkala vůbec poprvé. "Jsem ráda, že jde o cenu za výjimečný přínos, a ne celoživotní," žertovala autorka nejúspěšnější knižní série o čarodějnickém učni jménem Harry Potter.

"Věřím, že moje kariéra ještě nemíří do finále," doplnila v rozhovoru pro BBC spisovatelka, které ze záznamu gratuloval i britský premiér Gordon Brown. Ocenil ji za práci, kterou podle něj čte celá Země. Stejně Rowlingovou pochválil za tichou, ale výraznou podporu charity.

Matka jedné z nejslavnějších postav literatury pro děti i dospělé se na galavečeru v Londýně promenádovala v oslňujících fialových šatech. Měly ale jednu vadu na kráse - Rowlingové se totiž neustále dral ven neposedný obsah výstřihu. Fotografové ji pak několikrát přistihli, jak si dekolt upravuje. Zasahovat musel dokonce i její přítel z vydavatelství, který šaty narovnával dokonce osobně.