Roman Skamene při focení pro Magazín DNES (2013)

Roman Skamene při focení pro Magazín DNES (2013) | foto:  Jan Zátorský, MAFRA

Roman Skamene: Kvůli dluhům mě chtěli vyhodit z okna

  • 12
Buď zažije další úspěch ve svém životě, nebo další velký pád. Roman Skamene se totiž pustil do natáčení pokračování filmu Bony a klid. Hraje v něm, ale také na něj shání další finance. Ve čtvrtečním Magazínu DNES zavzpomínal také na časy, kdy jej pronásledovali lichváři.

Na slávu i život na dně je zvyklý. Má za sebou roky, kdy se snažil vypořádat s dluhy, kdy propadl pití. Dokonce byl na tom tak, že jej lichváři, kterým dlužil a neměl na splátky, drželi za nohy z okna. 

Pomohl mu tehdejší boss pražského podsvětí Ivan Jonák. Zoufalý Skamene se mu svěřil se svými problémy. Znali se, tehdy se totiž znal s řadou veksláků. Protože hrál jednoho z nich, milovali ho, zvali na skleničky, byl jejich maskotem. 

Čtěte ve čtvrtek

Velký rozhovor o divokých devadesátých letech a potížích Romana Skamene najdete ve čtvrtečním Magazínu DNES.

Roman Skamene při focení pro Magazín DNES (2013)

"Já byl tak vyřízený, že jsem Jonákovi volal, že si mají přijít do restaurace pro prachy a že nevím, co dělat. Nebyla to závratná částka, ale já ji prostě neměl. Oni už tehdy po mě šli tvrdě, vyhrožovali," řekl Skamene. 

Jonák přijel s partičkou svých chlapů. Rozestavil je v restauraci, poschovávali se různě za rohy. Pak si muži přišli pro peníze. 

"Nafintění, voňaví, přivezl je bavorák. Tehdy začaly mobilní telefony, tak si furt s někým volali. Najednou někdo zařval 'akce'. Ze všech koutů vyletěli kluci a začalo takové to: 'Lehni! Na zem! Ke zdi!' Americký film. Ti kluci lichváři měli pistole. Prostě pitomečci. Měli pocit, že kdo má mobil, pistoli a prachy, je neporazitelný," vzpomíná Skamene. 

Jonák jim pak dal u stolu podepsat, že od něj převzali peníze, které jim půjčil. Řekl, že je víckrát nechce vidět. 

"Jeden z nich při odchodu řekl: Pane Skamene, my se vám moc omlouváme, asi jsme to přehnali. Od té doby jsem je neviděl. Takže tak mi Ivan pomohl," dodal herec.

Focení Romana Skamene pro Magazín DNES